Woningtekst schrijven

Leestijd: 2 minuten

Jezelf onderscheiden op de woningmarkt is ontzettend belangrijk. Daarom is het belangrijk om een sterke, pakkende woningtekst te schrijven. Het voordeel aan zelf je verkooptekst schrijven is dat jij als geen ander weet wat jouw huis zo fijn maakt. Jij weet als beste de voordelen, fijne plekjes en faciliteiten in de buurt. Een aantrekkelijke tekst is lekker leesbaar, wekt interesse en geeft tegelijkertijd de juiste informatie over het huis. Nog niet zo eenvoudig dus, wij helpen je in dit artikel graag op weg!

Introductietekst

De introductietekst moet de zoeker geïnteresseerd maken, dit moet gebeuren in enkele zinnen. Benoem in de introductie de unieke kenmerken en sterke punten van het huis. Bijvoorbeeld: ‘vrijstaand huis met ruime achtertuin aan het water, omgeven door bosrijk gebied. De woning omvat vier slaapkamers, twee badkamers en een ruime woonkamer die aansluit op de keuken’. Maak de introductie niet te lang en gedetailleerd, de details komen later aan bod. De tekst moet uiteindelijk niet te lang worden. Vertel geen overbodige dingen en zorg dat de gehele tekst uiteindelijk maximaal 50 woorden lang is. Gebruik korte zinnen en weinig moeilijke woorden om de tekst goed leesbaar te houden.

Tip: Gebruik bij het schrijven veel bijvoeglijk naamwoorden (Houten vloer, ruime woonkamer, etc.).

Indeling

Na de introductie is de indeling aan de beurt. In dit onderdeel beschrijf je per verdieping wat er allemaal te vinden is. Probeer zo visueel mogelijk te schrijven, tijdens het lezen van dit deel moeten zoekers het gevoel hebben dat ze zelf door het huis lopen. Sla geen enkele ruimte over, neem ook alle opbergruimtes mee. Benoem in de tekst ook maten en jaartallen om zo een goed mogelijk beeld van de woning te schetsen. Daarnaast is het van belang om in de keuken bijvoorbeeld de apparaten op te noemen die er staan of eventuele aansluitingen te noemen zoals wasmachine-aansluitingen. Neem vooral een kijkje op diverse verkoopsites om inspiratie op te doen en om te kijken hoe anderen het doen.

Tip: Benoem het potentieel van de woning, welke muren zouden bijvoorbeeld weggehaald kunnen worden of hoe zouden bepaalde ruimtes gebruikt kunnen worden.

Bijzonderheden

Eindig je tekst met wat algemene informatie en bijzonderheden van de woning. Hierbij kun je denken aan bouwjaar, woonoppervlakte, VVE informatie of eventuele aanpassingen die je zelf aan het huis hebt gedaan. Sluit ten slotte dit deel van de tekst af door nog wat toppunten van het huis te noemen. Bijvoorbeeld: gelegen aan het water, tuin op het zuiden en op loopafstand van het centrum. Jij kent jouw huis het beste, dus benoem vooral dingen die niet goed te zien zijn op foto’s.

Tip: Overdrijf niet in de tekst, dit kan de kijker uiteindelijk alleen maar teleurstellen.

Woningtekst uitbesteden

Besteed je het schrijven van een verkooptekst toch liever uit? Dat kan, Brickler werkt samen met Woningtekst. Woningtekst is dé expert op het gebied van woningteksten schrijven. Neem Woningtekst mee in jouw Brickler pakket en zij gaan aan de slag voor je. Op deze manier ben je er zeker van dat jij straks een tekst hebt die iedereen wil lezen!

Wil jij ook duizenden euro’s besparen op het verkopen van je huis? Verkoop zelf je huis vanaf € 349 met Brickler.

Brickleris een initiatief vanNationale-Nederlanden

© Copyright 2019-2021 Brickler

Funda.nlJAAP.NL