1/49
Op de kaart

Bergselaan 91B
Verkocht

3037 BC   Rotterdam
€495,000 k.k.

Wonen 105

4 kamers

2 slaapkamers

Gebouwd in 1913

Eengezinswoning

Wonen 105

4 kamers

2 slaapkamers

Gebouwd in 1913

Eengezinswoning

De eigenaar over de woning

Echt smaakvol en bijzonder goed gestileerd, licht dubbel benedenhuis (ca. 105 m²), (met vrijwel alle oorspronkelijke details in goede staat bewaard) aan waarschijnlijk het mooiste stukje van de Bergselaan, met een heel vrije ligging en een charmant zicht over prachtig klassieke geveltjes aan de overzijde.

In de afgelopen jaren is dit, in de basis al afwijkende huis, door haar huidige eigenaren met liefde, stijlgevoel en smaak in een zeer goede staat gebracht, waarbij alle gebruikelijke (technische) “oudedagsproblemen” binnen en buiten werden verholpen en de voorzieningen gemoderniseerd. Het interieur is naar een comfortabel, harmonieus niveau getild, door het gebruik van doordachte materialen, kleuren en ‘doorkijkjes’.

Het huis heeft een aanzienlijke tuin; aangelegd door een ecologische tuinder. Er is veel biodiversiteit door de vijver en dagelijks komt er bezoek in de tuin van de winterkoning, de koolmees en de bonte specht. Vanaf 14:00 uur is er volop zon! Ook beschikt het huis over een uitnodigend breed troittor en kan je, te midden van de meest kleurrijke geveltuintjes genieten van je ontbijt in de ochtendzon!

De VVE is ingeschreven bij de KvK en er zijn afspraken in de maak over het langjarige onderhoud.

De Bergselaan is de levendige spil tussen Liskwartier, Oude Noorden en Bergpolder, met tal van ‘delicate’ verwenzaakjes (zoals ‘Osteria Liz’ en ‘De Kok en de Tuinman’) en vlak bij het stadscentrum met al haar faciliteiten.

Er is een ruim aanbod van scholen en kinderopvang. Bovendien liggen de Rotte, de Bergse Voor- en Achterplas en het Kralingse Bos op 15 minuten fietsafstand. Openbaar vervoer, zoals bus, tram en trein (Station Noord), bevindt zich op geringe loopafstand.

De wijk Liskwartier kreeg zijn naam van het Lischwater. De straten, lanen en singels volgen nog het oorspronkelijke slotenpatroon en zijn daardoor vaak gebogen. Dat geeft dit stadsdeel een heel intieme sfeer. Met de bebouwing van het Liskwartier is begonnen kort nadat in 1903 een grenswijziging met Hillegersberg tot stand was gekomen.

Indeling: (Onderstaande kamernummering verwijst naar de plattegrond)

Begane grond:

Eigen entree, vestibule, gang, toegang tot de kelder, toiletruimte met hangcloset en wasbakje. Tuingerichte woonkamer (met een onverwachte nis…) (1) ca. 19 m2 met ‘uniek vormgegeven’ voormalige ensuitekasten, een schouw en openslaande deuren naar de sfeervolle, zonnige achtertuin.

Eetgedeelte (2) ca. 12 m2 met doorloop naar de keuken aan de voorzijde, voorzien van een L-vormige opstelling met 6-pits fornuis, afzuigkap en vaatwasser.

1e verdieping:

Overloop, kast met wasmachine aansluiting. Slaapkamer (3) ca. 14 m2 aan de voorzijde met erker en wastafel. Slaapkamer aan de achterzijde (4) ca. 19 m2, met extra nis. Tussengelegen badkamer met ligbad, inloopdouche, 2 wastafels en hangcloset.

Kelderruimte ca. 11 m2 met beperkte hoogte, opstelling CV.

Bijzonderheden:

  • bouwjaar circa 1913.
  • gelegen op eigen grond.
  • alle waterleidingen en volledige elektra netwerk vernieuwd in 2015
  • alle buitenschilderwerk gedaan in 2019.
  • verwarming en warmwatervoorziening: C.V. gasinstallatie. (Ketel 2018).
  • oplevering in overleg.

Toon de volledige omschrijving

Kenmerken

Status

Verkocht

Beschikbaar sinds

8/3/2020

Aanvaarding

in overleg

Energielabel

E

Bergselaan 91B
3037 BC Rotterdam

Brickleris een initiatief vanNationale-Nederlanden

© Copyright 2019-2021 Brickler

Funda.nlJAAP.NL