De Brickler Verkoopgids

Met onze Verkoopgids doorloop je stap-voor-stap het verkoopproces

Dit is dé verkoopgids voor het zelf-verkopen van jouw huis! Stap voor stap begeleiden wij jou met artikelen, checklists en documenten. Zo weet jij zeker dat je alle informatie hebt om écht zelf te verkopen. Ook deelt onze verkoopexpert Mark Teeuwissen exclusieve tips die jou een expert maken in het zelf-verkopen!

Voorbereiden op verkoop
Een ander huis kopen
Je huis promoten
Bezichtigingen houden
Onderhandelen
Verkoop afronden
Nieuwe huis betrekken

In deze stap ga je:

Voorbereiden op verkoop
Alle benodigde documenten verzamelen
De verkoopprijs bepalen

Plattegronden regelen
Een lijst van zaken opstellen

Artikelen

Pro tips van onze zelf-verkoopexpert Mark Teeuwissen

Haal het beste uit jezelf als doe-het-zelfverkoper met deze tips.

Bedenk je wat ooit zelf jouw redenen waren om voor je huis te kiezen of wat jij ervaarde toen je voor de eerste keer het huis binnen liep. Daarmee heb je waarschijnlijk meteen te pakken wat nu ook de unieke eigenschappen ervan zijn. Door deze ook specifiek in de verkooptekst te benoemen kan jij jouw woning goed onderscheiden van concurrerende te koop staande woningen. En het benoemen helpt mogelijke kopers zich, net zoals jij dat ooit hebt ervaren, direct tot jouw huis aangetrokken te voelen.

Soms denken verkopers dat het starten met een wat hogere vraagprijs betekent dat ze dan ook voldoende onderhandelingspositie ingebouwd hebben. Dan hoor je ze zeggen: ‘ze kunnen toch altijd een bod doen?’ Maar een te hoge vraagprijs kan er ook voor zorgen dat mogelijke goede kopers besluiten om helemaal niet te komen kijken, geen bezichtiging aan te vragen en je huis links laten liggen. Dan heb je jezelf iedere verkoopkans ontnomen. Kortom: ‘ze kunnen altijd een bod doen’… echter alleen als ze je huis ook daadwerkelijk komen bekijken!

Een verzorgde indruk van het huis is voor de meeste kijkers het bewijs dat jij, als huidige eigenaar, ook trots op je bezit bent. Het geeft de suggestie dat je er met veel plezier woont en dat het voor jou een fijne en goede plek is. Het zegt iets over jouw persoonlijke woonbeleving. Iets waar jijzelf niet trots op kunt zijn, willen anderen vaak ook niet bezitten. Waarom zou je in een huis willen wonen waar de huidige eigenaar blijkbaar zo weinig om geeft dat hij het vertikt om het voldoende te onderhouden. Kortom een goed onderhouden huis toont dat je er ook trots op bent om het te laten zien en… trots maakt aantrekkelijk.

Voorbereiden op verkoop
Een ander huis kopen
Je huis promoten
Bezichtigingen houden
Onderhandelen
Verkoop afronden
Nieuwe huis betrekken
Brickleris een initiatief vanNationale-Nederlanden

© Copyright 2019-2021 Brickler

Funda.nlJAAP.NL