Contract opstellen

Leestijd: 2 minuten

Een koopcontract opstellen, een stap in het verkoopproces die secuur uitgevoerd moet worden. Veel mensen besteden deze stap uit, en dat begrijpen wij volledig. Toch denken wij ook dat je dit prima zelf kan doen, zolang je maar goed op de details blijft letten. Met behulp van dit artikel willen we je wat houvast bieden!

Koopcontract

De verkopende partij is over het algemeen degene die zorgt voor het koopcontract. In het koopcontract staan de afspraken die zijn gemaakt rondom de verkoop/aankoop van het huis. Denk hierbij aan de koopsom, overdrachtsdatum en de ontbindende voorwaarden. Belangrijk bij het opstellen van een koopcontract is dat alle afspraken, hoe minimaal ze ook zijn, worden opgenomen. Afspraken die op papier staan zijn afspraken waar beide partijen zich aan moeten houden. Mondelinge afspraken kunnen niet bewezen worden en zorgen dus eerder voor problemen. Onthoud wel dat beide partijen tot drie dagen na het ondertekenen hun beslissing kunnen wijzigen. Na deze periode is het contract definitief bindend. Via Vereniging Eigen Huis download je een modelcontract voor een eengezinswoning of een modelcontract voor een appartement. Deze hoef je alleen nog maar aan te passen naar jouw situatie. Ideaal toch!

Wat staat er in een koopcontract?

In een koopcontract worden allerlei verschillende zaken meegenomen die niet vergeten mogen worden:

  • De persoonsgegevens van koper en verkoper;

  • Het registergoed, denk bijvoorbeeld aan een parkeerplaats die bij de woning wordt verkocht;

  • De afgesproken koopsom;

  • Een lijst van (on)roerende zaken. Wat neemt de koper allemaal over uit het huis en wat niet? Dit is erg belangrijk om dat goed op papier te hebben staan;

  • Afgesproken voorwaarden zoals een bouwkundige keuring;

  • De staat van de verkochte woning, dit is vooral belangrijk bij monumenten;

  • Overige afspraken die belangrijk zijn om op papier vast te zetten. Zoals je ziet worden er dus veel verschillende zaken meegenomen in het koopcontract. Neem de tijd voor het opstellen van een contract, slaap er desnoods een nachtje over zodat je zeker weet dat je geen enkele afspraak vergeet te noteren.

Uitbesteden opstellen koopcontract

Besteed je het opstellen van een contract toch liever uit? Dat begrijpen wij volledig. Brickler werkt samen met de Nationale Notaris, zij zijn expert op het gebied van koopovereenkomsten en eigendomsoverdrachten. Neem de Nationale Notaris mee in jouw Brickler pakket en zij doen de rest!

Wil jij ook duizenden euro’s besparen op het verkopen van je huis? Verkoop zelf je huis vanaf € 349 met Brickler.

Brickleris een initiatief vanNationale-Nederlanden

© Copyright 2019-2021 Brickler

Funda.nlJAAP.NL