De Brickler Verkoopgids

Met onze Verkoopgids doorloop je stap-voor-stap het verkoopproces

Dit is dé verkoopgids voor het zelf-verkopen van jouw huis! Stap voor stap begeleiden wij jou met artikelen, checklists en documenten. Zo weet jij zeker dat je alle informatie hebt om écht zelf te verkopen. Ook deelt onze verkoopexpert Mark Teeuwissen exclusieve tips die jou een expert maken in het zelf-verkopen!

Voorbereiden op verkoop
Een ander huis kopen
Je huis promoten
Bezichtigingen houden
Onderhandelen
Verkoop afronden
Nieuwe huis betrekken

In deze stap ga je:

Verkoop afronden
Koopcontract ondertekenen

Je huis probleemloos opleveren

Naar de notaris

Artikelen

Pro tips van onze zelf-verkoopexpert Mark Teeuwissen

Haal het beste uit jezelf als doe-het-zelfverkoper met deze tips.

Laat nooit ruimte voor onduidelijkheid ontstaan en bevestig per email altijd alle afspraken met je koper. Niet alleen over de prijs maar ook over roerende zaken, data en voorwaarden voor de financiering of andere zaken die jullie mondeling hebben afgesproken. Een ‘man-van-mijn-woord’ lijkt vriendelijk en oprecht, maar ondubbelzinnige duidelijkheid helpt altijd, zodat de sfeer met je koper ook vriendelijk kan blijven.

Als jij je huis verkocht hebt onder een voorwaarde van bouwtechnische keuring, zorg er dan voor dat, voordat de bouwtechnische keurder langskomt, jij alle zaken hebt uitgevoerd die eigenlijk ook onder regulier onderhoud vallen zoals: kapotte lampenpeertjes vervangen, filters verschonen, onderhoud ketel en vegen van de schoorsteen. Dit zijn zaken die opvallen en de keurder een beeld geven hoe jij met je huis omgegaan bent. En ook iets zeggen over die zaken en onderdelen die niet direct zichtbaar zijn.

Je huis extra schoon achterlaten, ondanks dat kopers wellicht toch van alles nog aan het huis gaan doen, draagt bij aan een soepele overdacht en is een goede manier om je van je meest sympathieke kant te laten zien. Als je, als verkoper, je best doet om van de overdracht van je huis ook een ‘feestje’ voor de koper te maken en hem zijn enthousiasme voor de woning niet ontneemt, dan betaalt zich dat waarschijnlijk ook uit een minimale kans op gedoe achteraf, wordt je post altijd doorgestuurd en heb jij voor je woning een uiterst tevreden koper gevonden!

Voorbereiden op verkoop
Een ander huis kopen
Je huis promoten
Bezichtigingen houden
Onderhandelen
Verkoop afronden
Nieuwe huis betrekken
Brickleris een initiatief vanNationale-Nederlanden

© Copyright 2019-2021 Brickler

Funda.nlJAAP.NL