De Brickler Verkoopgids

Met onze Verkoopgids doorloop je stap-voor-stap het verkoopproces

Dit is dé verkoopgids voor het zelf-verkopen van jouw huis! Stap voor stap begeleiden wij jou met artikelen, checklists en documenten. Zo weet jij zeker dat je alle informatie hebt om écht zelf te verkopen. Ook deelt onze verkoopexpert Mark Teeuwissen exclusieve tips die jou een expert maken in het zelf-verkopen!

Voorbereiden op verkoop
Een ander huis kopen
Je huis promoten
Bezichtigingen houden
Onderhandelen
Verkoop afronden
Nieuwe huis betrekken

In deze stap ga je:

Onderhandelen
Reageren op biedingen
Ontbindende voorwaarden afspreken

Artikelen

Pro tips van onze zelf-verkoopexpert Mark Teeuwissen

Haal het beste uit jezelf als doe-het-zelfverkoper met deze tips.

Jouw ideale datum van overdracht (de oplevering) noemen is niet altijd handig omdat dit namelijk ook een punt van onderhandeling kan zijn. Door je voorkeur te vroeg weg te geven, kan je deze later in een onderhandeling niet meer inbrengen. Kopers kunnen dit dan ook gebruiken om juist de druk in een onderhandeling bij je op te voeren. Stel daarom altijd een tegenvraag; “Wat zou u het beste uitkomen?”. Zo draai je de macht om en heb jij het voordeel van het kennen van de wens van de koper.

Als je langer wilt kunnen vasthouden aan je verkoopprijs, dan is het handig om vooraf al ‘wisselgeld’ te verzamelen die je in een onderhandeling weg kunt geven. Dat zijn zaken die nauwelijks extra kosten of voor jou niet echt belangrijk, maar voor bieders wellicht wel waardevol zouden kunnen zijn zoals een flexibele oplevering, voorrang bij onderhandelen of het achterlaten van roerende zaken zoals gordijnen, lampen, installaties in huis, (tuin)meubilair of -gereedschap.

Houd de emotie uit de onderhandeling en word nooit boos als je een lage bieding ontvangt. Begrijp dat onderhandelen voor de meeste bieders ook geen dagelijks werk is. Soms proberen ze gewoonweg iets terwijl ze eigenlijk niet weten wat nu precies een reëel voorstel is of worden ze ingefluisterd door een ‘slimme oom in de familie’ die het wel even vertelt hoe ze het moeten aanpakken. Als ze dan een laag voorstel doen dan bedoelen ze vaak niet als een persoonlijke aanval, ondanks dat het voor jou zo kan voelen. Blijf altijd vriendelijk, wees dankbaar voor de bieding en vertel dat het te laag is en je geen tegenvoorstel wil doen maar dat je altijd openstaat voor een beter voorstel. Zo gooi je nooit een deur dicht en is de kans groot dat je ook van een lage bieder, hogere voorstellen ontvangt.

Voorbereiden op verkoop
Een ander huis kopen
Je huis promoten
Bezichtigingen houden
Onderhandelen
Verkoop afronden
Nieuwe huis betrekken
Brickleris een initiatief vanNationale-Nederlanden

© Copyright 2019-2021 Brickler

Funda.nlJAAP.NL