De verhuizing voorbereiden, waar begin je?!

Leestijd: 1 minuten

Wanneer je bij dit artikel ben aangekomen kunnen we je hopelijk feliciteren! Als het goed is, is de verkoop succesvol afgerond en ben je op weg naar een (tijdelijk) nieuw huis. Het ene proces is nu ten einde gekomen en het volgende proces gaat alweer beginnen. Bij het verhuizen naar en betrekken van een nieuw huis komt veel kijken, waar moet je beginnen. In dit artikel hopen we houvast te geven voor een succesvolle overgang.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is nog altijd het halve werk en daarom zeker niet onbelangrijk. Zet een dag vast waarop je gaat verhuizen, zaterdagen zijn hiervoor gebruikelijk. Op zaterdagen zijn vrienden/familie vaak het meest bereid om mee te helpen. Vraag bij het vastzetten ook gelijk aan naasten of ze die dag vrij willen houden, zo kun je op genoeg hulp rekenen. Voordat de grote dag is aangebroken is het belangrijk om alvast alles in te pakken in dozen. Neem hier lang genoeg de tijd voor, zo kun je over bepaalde dingen nog extra nadenken en voel je geen druk. Dit zijn nog maar een aantal dingen die van belang zijn bij een verhuizing. Om een goed, compleet beeld te krijgen van wat er moet gebeuren heeft Nationale-Nederlanden een praktische tool. In deze checklist kun je alles bijhouden wat betreft de verhuizing. In de checklist staan al een altijd standaard dingen, maar je kunt er ook zelf wat extra’s aan toevoegen. Erg handig!

De grote dag

De verhuizingsdag is aangebroken, leuk! Met een goede voorbereiding is de verhuizing als het goed is niet zo spannend meer. Probeer een busje o.i.d. te regelen en een hoop helpende handjes, dan zit het er zo op. Let er goed op dat je de oude woning zoals afgesproken achterlaat. Loop nog een keer met de afgesproken lijst van zaken door de woning om te kijken of alles klopt als alles verhuist is. Vergeet ook niet om de helpende vrienden en familie goed te verzorgen. Broodjes tussen de middag en een biertje achteraf zorgen er al snel voor dat het een gezellige dag is in iedereen zijn ogen!

Wil jij ook duizenden euro’s besparen op het verkopen van je huis? Verkoop zelf je huis vanaf € 349 met Brickler.

Brickleris een initiatief vanNationale-Nederlanden

© Copyright 2019-2021 Brickler

Funda.nlJAAP.NL