Je huis slim promoten op Funda en andere platformen

Leestijd: 2 minuten

Als je aan een gemiddelde Nederlander vraagt of die een verkoopsite voor huizen kan noemen is de kans vrij groot dat de persoon Funda opnoemt. Funda is het grootste huizenplatform van Nederland en wordt met veel liefde bezocht door potentiële kopers en nieuwsgierige binnen kijkers. Een Funda advertentie plaatsen lijkt eenvoudig, maar daar komt nog best wat bij kijken. Allereerst kunnen alleen makelaars advertenties plaatsen én het is nog een hele kunst om hoog in de zoekresultaten te komen. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van de huizenplatforms.

Hoger in de ranking komen

Er zijn verschillende zaken waar je aan moet voldoen om hoger in de Funda ranking te komen. Deze zaken hebben we voor je op een rijtje gezet.

 1. Alle mogelijke mediavormen aanleveren. Denk hierbij aan foto’s, een plattegrond, 360⁰ foto’s en een video.

 2. Zorg voor genoeg foto’s. We noemden het net al even, maar genoeg foto’s zijn van groot belang. Hierbij moet je denken aan minimaal 12 gewone foto’s en minimaal 3 panoramafoto’s.

 3. Vul alle kenmerken in. Het klinkt misschien logisch, maar dit wordt niet door iedereen gedaan. Zorg dat alles in de kenmerk ‘vakjes’ staat en niet in de omschrijving van de woning.

 4. Vermeld het energielabel. Het energielabel moet je verplicht overhandigen bij de overdracht van de woning. Het kan dus geen kwaad om hem alvast paraat te hebben.

 5. Denk aan de tuin. Veel Funda plaatsers besteden weinig aandacht aan de tuin, terwijl een tuin juist een reden kan zijn voor mensen om een bepaald huis te kopen.

6 irritaties van kijkers op Funda

 • De status klopt niet. Het huis staat te koop en als kijkers dan bellen voor een bezichtiging krijgen ze te horen dat het huis al verkocht is. Erg vervelend.

 • Verkeerde informatie en kenmerken die niet kloppen. De zonligging blijkt niet te kloppen of de huismaten blijken kleiner te zijn in het echt dan in de advertentie.

 • Onnodige hoofdletters: DEZE RIANTE MIDDENWONING LIGT OP EEN KINDVRIENDELIJKE … is vervelend om te lezen.

 • Gemanipuleerde foto’s. Kromgetrokken meubilair in de hoeken van foto’s wijzen op het gebruik van een te grote groothoeklens en soms zijn zaken ook duidelijk weggefotoshopt.

 • Geen plattegronden. Deze informatie is voor kijkers erg belangrijk. Het ontbreken ervan wordt als een onvolledige aanmelding gezien.

 • Slideshow als video. Een verzameling aan elkaar geplakte foto’s is meer van hetzelfde en heeft geen enkele toegevoegde waarde voor kopers.

Uit het boek ‘Je huis verkoop je zo’ van Mark Teeuwissen

Welke platformen zijn er nog meer?

Funda is natuurlijk niet het enige platform waarop huizen te koop aan worden geboden. Andere voorbeelden van huizenwebsites met een groot aanbod zijn bijvoorbeeld Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl en Pararius. Jaap.nl heeft van deze vier het grootste aanbod en als je er voor kiest om klant te worden bij Brickler wordt je huis automatisch geadverteerd op Jaap.nl, ideaal toch! Andere platformen die vaak worden vergeten zijn Facebook en Markplaats. Dit zijn iets meer doe-het-zelfplatformen, maar ze zijn prima geschikt om je huis onder de aandacht te brengen.

Wil jij ook duizenden euro’s besparen op het verkopen van je huis? Verkoop zelf je huis vanaf € 349 met Brickler.

Brickleris een initiatief vanNationale-Nederlanden

© Copyright 2019-2021 Brickler

Funda.nlJAAP.NL