Nieuwe hypotheek aanvragen

Leestijd: 2 minuten

Het aanvragen van een hypotheek wordt bij Nationale-Nederlanden verdeeld in 6 stappen. Zo blijft het overzichtelijk en weet je precies waar je aan toe bent. Lees je mee?

Stap 1: Aanvraag

Samen met je adviseur bepaal je welke hypotheek het beste bij je past. Je vraagt via je adviseur een hypotheek bij Nationale-Nederlanden aan. In ‘Mijn Hypotheekaanvraag’ op de site van Nationale-Nederlanden zie je in deze stap een overzicht van je aanvraaggegevens die Nationale-Nederlanden van je adviseur heeft ontvangen. Op basis van deze gegevens bekijken ze of ze je een Rentevoorstel kunnen doen. Dit voorstel bevat onder andere de hoogte van de rente, de hypotheeksom, je bruto maandbedrag en de rentevastperiode.

In contact komen met een hypotheekadviseur kan hier.

Stap 2: Rentevoorstel

Je ontvangt van Nationale-Nederlanden een Rentevoorstel via je adviseur. Dit voorstel bevat onder andere de hoogte van de rente, het bruto maandbedrag, de hypotheeksom en de rentevastperiode. Ook vind je hierin welke aanvullende informatie en documenten Nationale-Nederlanden nog van je nodig heeft. Mede op basis daarvan bepalen ze of ze je een offerte kunnen bieden.

Stap 3: Documenten

In deze stap lever je de documenten aan die de bank van je nodig heeft om een offerte te kunnen maken. Dit doe je via je adviseur. Wil je gebruik maken van de rente uit het Rentevoorstel? Zorg er dan samen met je adviseur voor dat de documenten binnen zes weken bij Nationale-Nederlanden binnen zijn. Als zij extra documenten nodig hebben of een document niet akkoord is, dan laten ze dit weten aan je adviseur.

Stap 4: Offerte

Als alle documenten zijn aangeleverd en je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je via je adviseur een offerte. Hiermee heb je de zekerheid dat je een hypotheek van Nationale-Nederlanden kunt krijgen. Je kan de offerte ondertekenen en via je adviseur aan Nationale-Nederlanden terugsturen.

Stap 5: Notaris

Nationale-Nederlanden heeft nu de getekende offerte van je adviseur ontvangen. De notaris regelt de juridische en financiële overdracht van de woning. De bank zorgt ervoor dat het benodigde bedrag op tijd bij de notaris is en hij zorgt er onder andere voor dat de verkoper zijn geld krijgt. De notaris geeft, uiterlijk vijf dagen voor passeren, de passeerdatum aan Nationale-Nederlanden door. Dat is de datum waarop je de hypotheekakte en transportakte tekent en eigenaar wordt van de woning. Je hypotheek is rond!

Stap 6: Hypotheek beheren

Als je hypotheek rond is kom je in de laatste stap: het beheren van je hypotheek op de site van Nationale-Nederlanden in mijn.nn

Hier vind je eenvoudig alle informatie over je hypotheek overzichtelijk terug. Je kan er bijvoorbeeld zelf berekenen hoeveel je per kalenderjaar extra boetevrij kunt aflossen. Maar je kan er ook je renteherziening online regelen of wijzigingen doorgeven zoals het kiezen van een nieuwe rentevastperiode. En heb je nog vragen? Dan kan je natuurlijk altijd terecht bij je hypotheekadviseur.

Wil jij ook duizenden euro’s besparen op het verkopen van je huis? Verkoop zelf je huis vanaf € 349 met Brickler.

Brickleris een initiatief vanNationale-Nederlanden

© Copyright 2019-2021 Brickler

Funda.nlJAAP.NL