Maximale hypotheek berekenen

Leestijd: 1 minuten

Wanneer je eerst een nieuw huis koopt en daarna je eigen huis verkoopt, is dit het moment om stil te staan bij je maximale hypotheek. Je wilt immers weten in welke prijsklasse je kunt zoeken voor je nieuwe huis. Daarom is het belangrijk om te bepalen wat je huidige woning waard is, en wat je kunt lenen.

Online oriënteren

In je voorbereiding op de verkoop heb je van je huidige woning al vastgesteld wat deze waard is. Ons artikel Woningprijs bepalen geeft stapsgewijs aan hoe je dit doet.

De stap die volgt is voor veel mensen een online oriëntatie om zo inzicht te krijgen in je financiële mogelijkheden. De Maximale Hypotheekberekening die je bij Nationale-Nederlanden kunt doen is hiervoor een veelgebruikte optie. Je kunt hier eenvoudig zelf berekenen welk bedrag je kunt lenen voor de aankoop van een huis. En welke maandlasten daarbij horen. Zo ga je dus goed voorbereid op zoek.

Een persoonlijk hypotheekadvies

Je kunt je dus online al uitgebreid oriënteren. Op je gemak, aan de keukentafel. Maar bij het kopen van een huis ga je natuurlijk niet over één nacht ijs. In de praktijk betekent dit dat er vaak gekozen wordt om een persoonlijk hypotheekadvies in te winnen. Afgestemd op je eigen mogelijkheden en je wensen. Zodat je zeker weet dat je de hypotheek afsluit die het beste bij je situatie past. De gegevens die je online hebt ingevuld helpen je om dit gesprek gericht te voeren. Na afloop heb je alle vragen kunnen stellen rondom een lening, en kan je goed onderbouwd bieden op dat schitterende huis wat je hebt gezien.

Vrijwel overal is het eerste oriëntatiegesprek met een hypotheekadviseur gratis en vrijblijvend. Je kunt bijvoorbeeld voor een afspraak terecht bij een adviseur van Nationale-Nederlanden of bij een onafhankelijk adviseur bij je in de buurt.

Wil jij ook duizenden euro’s besparen op het verkopen van je huis? Verkoop zelf je huis vanaf € 349 met Brickler.

Brickleris een initiatief vanNationale-Nederlanden

© Copyright 2019-2021 Brickler

Funda.nlJAAP.NL