Jouw huis klaarmaken voor de bezichtigingen

Leestijd: 1 minuten

De eerste bezichtigingen staan gepland, klaar om je huis er op z’n best uit te laten zien. Tijdens de bezichtigingen zijn er verschillende factoren die invloed hebben op de indruk die de geïnteresseerden krijgen. Denk hierbij aan de zichtbare dingen, maar ook aan de geur in huis bijvoorbeeld. Om je een vliegende start te geven hebben wij dit artikel voor je samengesteld inclusief een handige checklist!

Huis voorbereiden

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het op de juiste manier voorbereiden van je huis is belangrijk voor een succesvolle bezichtiging. Probeer je huis te bekijken alsof je het voor de eerste keer ziet of bijvoorbeeld hoe jij huizen bekijkt bij een bezichtiging. Hoe zien de kasten eruit? Ligt er ergens nog een verdwaalde sok? Is het huis schoon? Probeer ook kleine schoonheidsfoutjes aan het huis te repareren, zoals het plakken van die losse plint of een los hoekje behang. Voorkom dat erbinnen gerookt wordt. Dit is een onprettige ervaring voor de kijkers. In plaats daarvan kun je beter een appeltaart bakken! De geur van appeltaart heeft een positieve invloed op de beleving van de kijkers. Kortom, zorg ervoor dat je huis eruitziet en voelt als een fijne plek om te leven.

Waar begin je?!

Ruim eerst je huis goed op, denk hierbij aan schoonmaken en opruimen maar ook aan het opmaken van bedden en het omlaag doen van de wc-bril. Denk niet alleen aan de binnenkant van je huis maar ook aan de tuin en/of het balkon. Verwijder de blaadjes en zorg voor leuke bloemetjes. Klaar met schoonmaken en opruimen?

Dan is het zaak om de persoonlijke spullen op te bergen, denk aan fotolijstjes, post, tandenborstels, vuile was en souvenirs. Nu ben je er bijna klaar voor. Alleen nog even een oppas regelen voor de kinderen of huisdieren, zodat je alle aandacht hebt voor de geïnteresseerde(n). Laat het huis lekker ruiken, zorg voor een aangename temperatuur in huis en doe de deur maar open.

Hier is een totale checklist te vinden, zo vergeet je niets!

Wil jij ook duizenden euro’s besparen op het verkopen van je huis? Verkoop zelf je huis vanaf € 349 met Brickler.

Brickleris een initiatief vanNationale-Nederlanden

© Copyright 2019-2021 Brickler

Funda.nlJAAP.NL