Veelgestelde vragen

Wat is Brickler?

Brickler is een initiatief van Nationale-Nederlanden en ontstaan vanuit de gedachte dat het verkopen van huizen echt anders moet. Het doe-het-zelf verkopen staat bij ons centraal. Deze moderne manier van je huis verkopen is sterk in opkomst. Maar tegelijkertijd is er nog geen enkel platform wat dit goed begeleidt en voor je regelt. Dat is Brickler. Wij faciliteren de doe-het-zelf verkoop voor je, van oriëntatie tot sleuteloverdracht.

Er is geen enkele partij in de markt die het doe-het-zelf verkopen van je huis gericht en professioneel faciliteert. Brickler heeft hierbij de volgende unieke punten:

  1. Bij Brickler zijn we in het bezit van een unieke combinatie van kennis van de woonsector en echt vernieuwende, digitale expertise. Onze wortels liggen bij Nationale-Nederlanden, waarvan we alle kennis van de woonsector tot onze beschikking hebben. Tegelijk zijn we onafhankelijk en bestaat ons team uit mensen die gepokt en gemazeld zijn in innovatie en digitale concepten.
  2. We hebben een uniek Brickler voorspelmodel. Kort gezegd gebruiken we ‘big data’ en maken we een selectie van ‘perfecte kopers ’op basis van miljoenen verhuisbewegingen, én de kenmerken van een huis. Zo kunnen we heel gericht je huis adverteren bij mogelijke kopers die écht bij je huis passen. Verder kan niemand in Nederland dit.
  3. We bieden je als verkoper de Brickler Verkoopgids. Deze gids begeleidt je stap-voor-stap in het hele verkoopproces. We begrijpen natuurlijk dat het nogal wat is om bij deze belangrijke beslissing het heft zelf in handen te nemen. Met de artikelen per stap, de bijbehorende checklists en de pro-tips zorgen we ervoor dat we je volledig klaarmaken om succesvol zelf te verkopen. De veelal unieke content is geschreven door de ‘doe-het-zelf guru’ Mark Teeuwissen, waarmee we een samenwerking hebben.
  4. Tot slot hebben we de Brickler Bundels. Geen pakketten, waar je als koper eigenlijk geen keus hebt. Maar flexibiliteit, losse en slim gebundelde elementen die alle belangrijke stappen in het verkoopproces van je huis ondersteunen. Denk je op een specifiek onderdeel in de Brickler Verkoopgids ‘dit wil ik graag aan iemand anders overlaten’? Perfect, wij hebben hiervoor een dienst; je neemt alleen af wat en wanneer jij het nodig vindt.

Uit onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU, 2017) blijkt dat de verkoopprijs van internetmakelaars gemiddeld maar liefst 2,7% hoger ligt dan die van de ‘dure’ traditionele makelaar. De onderzoekers hebben miljoenen huizentransacties vergeleken. De rondleidingen zelf begeleiden is zeer waarschijnlijk de reden van de betere verkoopprijs. Arjan Siegman (één van de onderzoekers) zegt: ‘De uitkomt was heel apart en ook anders dan verwacht, het meest bijzondere was dat een goedkope makelaar het beter doet dan een dure.’ Bij Brickler onderschrijven we de conclusies van de onderzoekers. En constateren we dat je als huiseigenaar als geen ander in staat bent om zelf je huis te verkopen:

  1. Je hebt als bewoner de meeste kennis van de woning en de directe omgeving. Niemand kan zo goed vertellen hoe plezierig wonen het op die plek is zoals jij dat kan.
  2. Je bent het meest flexibel in je tijd om je woning te verkopen. Je wordt immers niet gehinderd door vooraf bepaalde werkuren en kantoortijden. Je kunt bezichtigingen afspreken wanneer het jou en de koper uitkomt. Dus ook ’s avonds en in het weekend.
  3. Deze ene verkoop is voor jou als woningeigenaar het allerbelangrijkst en heeft dus je exclusieve aandacht. Je hebt hier zelf het meest belang bij. En je wordt niet afgeleid door het moeten binnenhalen van nieuwe opdrachten.
  4. Je denkt transactieoverstijgend. Het gaat je niet alleen om de losstaande verkoop, maar ook om wat er daarna gebeurt. “Waar gaan we straks wonen, hoe los ik mijn lening af als ik met verlies moet verkopen?” Dit heeft een grote invloed op alle beslissingen die tijdens de verkoop moeten worden genomen.
  5. Je kunt zelf op elk moment je keuze om te verkopen heroverwegen, als dit voor jou de betere oplossing is. Zonder dat een makelaar, uit angst voor verlies van een opdracht en dus inkomsten, je manipuleert om de verkoop door te zetten

Hoe werkt Brickler?

Brickler Vrijblijvend is geschikt ‘voor als je het nog even aan wilt kijken’. Je bent er nog niet klaar voor om in volle vlucht naar voren je huis te verkopen. Met Brickler Vrijblijvend krijg je van ons alvast wel je eigen huispagina op Brickler.nl. En onze doe-het-zelf verkooptips. Helemaal kosteloos. Zo kun je aftasten of er interesse is in je huis. En ben je ook meteen goed voorbereid voor het moment dat je ‘met alles erop en eraan’ wilt verkopen. We zien dit vaak gebeuren wanneer mensen een nieuw huis hebben gekocht, en daarna snel willen overgaan tot het verkopen van hun eigen huis. Je hebt met Brickler Vrijblijvend dan al je foto’s, verkooptekst en plattegronden. Wanneer het jou goed uitkomt stroom je dan door naar Brickler Basis, en neem je waar je dit nodig vindt onze Brickler Bundels en diensten af.

Brickler Basis biedt je de hele basis om je huis succesvol zelf te verkopen. Je bent er klaar voor. Je huis wordt naast Brickler.nl ook op JAAP.NL geplaatst. En je hebt de mogelijkheid om dit uit te breiden met Funda.nl. Wij maken persoonlijke huisadvertenties voor je op, en promoten deze met ons unieke Brickler Voorspelmodel onder ‘perfecte kopers’. In de tussentijds krijg jij een verkooppakket met onder meer een Te Koop-bord, ontvang je een persoonlijk woningwaarde-indicatierapport van Calcasa. Begin je met het doorlezen van de Brickler Verkoopgids. En stel je voor jezelf vast of er onderdelen zijn die je graag uitbesteedt aan gerenommeerde professionals.

Natuurlijk. Door ons unieke algoritme vindt Brickler snel en voordelig jouw koper.

Absoluut! Jij staat aan het roer bij Brickler en bepaalt dus zelf voor welke vraagprijs jij je huis wilt verkopen. Om deze goed te bepalen, ontvang je gratis een digitaal taxatierapport van Calcasa: een onafhankelijk bedrijf dat nauwkeurig, objectief en snel de waarde van je huis bepaalt. Zo kan je met een goed onderbouwd rapport de waarde van je huis bepalen. En voel je je zeker dat je de juiste prijs vraagt. Een voorbeeldrapport vind je via deze link.

Ja, uit onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU, 2017) blijkt dat de verkoopprijs van internetmakelaars gemiddeld maar liefst 2,7% hoger ligt dan die van de ‘dure’ traditionele makelaar. De onderzoekers hebben miljoenen huizentransacties vergeleken. De rondleidingen zelf begeleiden is zeer waarschijnlijk de reden van de betere verkoopprijs. Arjan Siegman (één van de onderzoekers) zegt: ‘De uitkomt was heel apart en ook anders dan verwacht, het meest bijzondere was dat een goedkope makelaar het beter doet dan een dure.’ Hiernaast bespaar je bij Brickler ook op de kosten die je maakt ten opzichte van een traditionele makelaar die courtage vraagt. Bekijk hier hoeveel dit voor jouw huis kan zijn.

Dit is mogelijk door onze dienst “Je huis slim op Funda plaatsen” af te nemen. Naast het plaatsen van je huis op Funda ontvang je advies over hoe je je huis het best presenteert. Hierdoor maak je optimaal gebruik van de Funda-plaatsing. Je huis blijft voor maximaal 12 maanden op Funda staan. En als waardevol extraatje ontvang je gratis het standaardwerk in de markt “Je huis verkoop je zo” van Mark Teeuwissen. Zo bereid je je nog beter voor op de verkoop van je huis.

Ja, je ontvangt gratis een verkooppakket met promotiemateriaal. Hierin zit alles wat je nodig hebt om de buurt te laten weten dat je huis te koop staat: een verkoopbord, raamposters en flyers.

Er zijn alleen al op Facebook 10,4 miljoen Nederlanders actief. Door te adverteren op social media heeft Brickler een heel groot bereik. Ons unieke algoritme maakt een selectie op basis van miljoenen verhuisbewegingen in Nederland, en de kenmerken van een huis. Zo kunnen we heel gericht adverteren bij mogelijke kopers die écht bij je huis passen. En bereiken we ook de koper die wel aan verhuizen denkt, maar nog niet actief op zoek is. Meer weten? Bekijk in het filmpje op onze homepage hoe Brickler werkt.

Wanneer jouw woning is verkocht passen wij dit aan op onze website. De verkochte woning blijft vervolgens tot maximaal een jaar zichtbaar op Brickler. Wil jij of de koper dat het huis eerder van Brickler wordt verwijderd, dan kun je contact opnemen met ons. De woning kan dan worden vertoond zonder foto’s en/of vraagprijs of we verwijderen het huis helemaal van de site.

Het Brickler Voorspelmodel

Laten we het makkelijk maken. We hebben ontzettend veel data gecombineerd, en kunnen hiermee voorspellen wie ideale kopers zijn van jouw huis. Precies deze personen schrijven we aan. Dit doen we met een advertentiecampagne van jouw huis, via verschillende social media. Want onthoud, er zijn alleen al op Facebook 10,4 miljoen Nederlanders actief. Binnen dat miljoenenpubliek bereiken we met ons voorspelmodel precies die mensen die matchen met jouw huis. Op voorkeur, gezinssamenstelling, nabijheid. Noem het maar op. Vaak zijn dit tussen de 5.000 en 10.000 mensen. Mensen die dagelijks hun social media overzichten bekijken. Kortom, gegarandeerd dat ze jouw huis voorbij zien komen. In de praktijk zien we dat er door het gebruik van het Brickler Voorspelmodel tot 10 keer meer wordt doorgeklikt naar een huis. Meer weten? Bekijk in het filmpje hoe het Brickler Voorspelmodel werkt.

Bekijk in 1 minuut hoe Brickler werkt

In de praktijk zien we dat de eerste veertien dagen nadat je huis online is van groot belang zijn voor interesse en bezichtigingsaanvragen. In deze periode spenderen we dan ook het grootste deel van het advertentiebudget voor je huis. Tegelijkertijd monitoren onze social media experts de activiteit van de advertenties, en passen deze aan op basis van inzichten. Zo kan bijvoorbeeld de doelgroep voor je huis worden aangepast, of kan de regio waarin wordt geadverteerd worden bijgesteld. Dit doen we tot maximaal drie maanden nadat je huis online is geplaatst. Hierna stopt het adverteren. We zien dat vrijwel alle huizen binnen drie maanden zijn verkocht. Is dit niet het geval, dan nemen we contact met je op om te kijken hoe we je verder kunnen helpen.

De Brickler Verkoopgids

In de Brickler Verkoopgids vind je als zelf-verkoper alle benodigde informatie en tools voor het succesvol verkopen van jouw huis! We hebben het verkoopproces opgedeeld in zeven overzichtelijke stappen. Zo is in één oogopslag duidelijk wat je moet doen. Je wordt stap-voor-stap met praktische artikelen bij de hand genomen. En je vindt bij iedere stap alle templates die je nodig hebt, volledig kant-en-klaar om te gebruiken. Van een handige opruimlijst en een checklist fotografie, tot aan een verkoopovereenkomst en een checklist voor de eindinspectie. Hiernaast delen we ook nog eens onze ‘pro-tips’ met je, die echt het verschil maken op weg naar een top-verkoop.

Alle content is opgesteld in nauwe samenwerking met verkoopexpert en makelaar nieuwe stijl Mark Teeuwissen. Mark heeft de afgelopen jaren honderden verkopers met succes gecoacht bij de verkoop van hun huis. Hij is daarnaast docent makelaardij, geeft veelvuldig lezingen, en heeft met zijn boek “Je huis verkoop je zó” het standaardwerk voor de doe-het-zelf verkoper geschreven. (Ps. Neem je bij de Brickler Bundels ook de dienst ‘Je huis slim op Funda’, dan krijg je Mark zijn boek cadeau).

De Brickler Bundels

Geen pakketten, waar je als koper eigenlijk geen keus hebt. Maar flexibiliteit, losse en slim gebundelde elementen die alle belangrijke stappen in het verkoopproces van je huis ondersteunen. Denk je op een specifiek onderdeel in de Brickler Verkoopgids ‘dit wil ik graag aan iemand anders overlaten’? Perfect, wij hebben hiervoor een dienst. Je neemt met de Brickler Bundels alleen af wat en wanneer jij het nodig vindt. Onze expert partners zorgen er vervolgens voor dat alles goed geregeld is en dat jij nergens meer naar hoeft om te kijken. Kortom, maak gebruik van je eigen talenten, vul het aan met de expert-informatie van Brickler en schakel wanneer je dit nodig vindt met onze handige Bundels hulptroepen in.

Met de Bundel Woningpresentatie maak jij gegarandeerd een perfecte eerste indruk met je huis! Wij werken samen met twee partners die expert zijn op het gebied van woningpresentatie. Zowel de verkooptekst als de visuele presentatie van jouw huis wordt uitstekend geregeld. De verkooptekst is pakkend, precies zoals het moet omdat dit een marketinginstrument is. En hiernaast worden in één afspraak professionele foto’s, video’s en 360-graden foto’s van je huis genomen. Top of the bill. Ook wordt met dezelfde afspraak jouw woning conform NEN ingemeten en worden de juiste plattegronden voor je gemaakt. Met dit alles in de hand weet je zeker dat de potentiële kopers een perfect beeld krijgen van jouw woning.

Met het kiezen van de Bundel Verkoopadvies zorgt onze verkoopexpert Mark Teeuwissen ervoor dat jij zelfverzekerd aan het verkoopproces begint. Tijdens het eerste telefonisch gesprek wordt er voor jouw persoonlijke situatie advies gegeven over een passende verkoopprijs en -strategie. Je kan hiervoor zelf vragen aandragen. Tijdens het tweede telefonisch gesprek bespreek je samen de bij jou best passende onderhandelingsstrategie.

Als je met zekerheid de verkoopovereenkomst wilt tekenen, dan is deze Bundel een perfecte keuze voor jou. Onze nationaal-bekende partner begeleidt jou tijdens het laatste deel van het verkooptraject. Je krijgt alle documenten aangeleverd om zelf in te vullen, en je kan mondeling vragen stellen aan een van de juridisch experts. Hierdoor weet je zeker dat alles goed wordt afgerond tijdens het opstellen van de verkoopovereenkomst én kan je altijd ergens terecht met je vragen.

Je kan als particulier niet zelf je huis op Funda.nl zetten, dit kan alleen een NVM makelaar. Doordat Brickler het uniekeBrickler Voorspelmodel heeft, om zo de ideale advertentiecampagne voor je maken, heb je Funda.nl niet persé nodig. Wil je toch graag gebruik maken van de ‘exposure’ die Funda als grootste huizensite heeft? Dan raden we je aan om de Funda-plaatsing bij Brickler Basis toe te voegen. We noemen dit ‘Je huis slim op Funda’. Een goede indruk maak je maar één keer. En je plaatsing is eigenlijk gewoon een marketinginstrument wat je ten volle moet benutten. Onze partner Mark Teeuwissen geeft jou daarom tips om de zichtbaarheid op Funda zo optimaal mogelijk te maken. En je ontvangt het boek “Je huis verkoop je zó” ook nog eens cadeau van ons.

Ben je na het doornemen van de Brickler Verkoopgids nog onzeker over bezichtigingen organiseren, en wil je graag begeleiding? Onze verkoopexpert helpt jou je onzekerheid weg te nemen, en helpt je met het organiseren van de perfecte bezichtigingen! Wij leggen het contact voor je, zodat jij je vragen van te voren kan opsturen om daarna met de expert virtueel door jouw huis te lopen. Je krijgt ter plekke persoonlijke tips en coaching over hoe jij het beste jouw huis kan presenteren aan potentiële kopers. Het is mogelijk om deze losse dienst bij Brickler Basis toe te voegen.

Wil je wel de controle houden bij het onderhandelen, maar niet zelf het contact hebben met de potentiële kopers tijdens de onderhandelingen? Maak dan gebruik van onze verkoopexpert, die het aanspreekpunt is voor de kopende partij. Alle mondelinge afspraken worden door de expert op papier gezet, dus je hoeft zelf niets te doen in het onderhandelingsproces. Het is mogelijk om deze losse dienst bij Brickler Basis toe te voegen.

Corona

De huizenmarkt. Het coronavirus heeft invloed op elke branche en dus ook op de huizenmarkt. Op dit moment zien we een toename in het aantal hypotheekaanvragen. En worden er meer huizen verkocht dan gebruikelijk. Het aantal huisbezichtigingen neemt licht af, maar de potentiële kopers met serieuze plannen zijn nog volop in de markt. Het verkoopproces zal er door het coronavirus dus iets anders uit zien, maar Corona staat de verkoop van je huis zeker niet in de weg.

Bezichtigingen en dienstverleners over de vloer. Bezichtigingen kunnen tot nu toe steeds doorgaan. We raden aan hierbij de richtlijnen van de NVM te volgen. Deze richtlijnen zijn continu in lijn met de maatregelen die ons Kabinet heeft afgekondigd.

Ook het uitbesteden van bijvoorbeeld fotografie en het inmeten van plattegronden kan nog steeds. Onze dienstverleners volgen strikt de RIVM-maatregelen en komen met maximaal één tot twee persoon bij je over de vloer. Conform de dan geldende maatregelen van ons Kabinet.

Brickler Voorwaarden

Hier kun je de algemene voorwaarden van Brickler downloaden en opslaan. Downloaden

Hier kun je de voorwaarden die Brickler met zijn dienstverleners heeft afgesproken downloaden en opslaan. Deze voorwaarden zijn voor hen van toepassing op dit platform. Downloaden

Staat jouw vraag er niet tussen?

Brickleris een initiatief vanNationale-Nederlanden

© Copyright 2019-2021 Brickler

Funda.nlJAAP.NL