Veelgestelde vragen

Wat is Brickler?

Brickler is een initiatief van Nationale-Nederlanden en ontstaan vanuit de gedachte dat de huizenmarkt echt anders moet. Ons doel: het leven van kopers en verkopers makkelijker, leuker en goedkoper maken door te verbinden.

In de eerdere opstartfase van Brickler hebben we al meer dan 20 huizen succesvol verkocht.

Hoe werkt Brickler?

Ja, dat kan je zeker. Je bespaart duizenden euro’s door je huis zelf te verkopen. En je hebt alle controle. Van het maken van de foto’s, het opstellen van de koopovereenkomst tot de eindinspectie. Brickler begeleidt je bij alle onderdelen van de verkoop met tips en documentatie. Wil je liever iets uitbesteden? Dan kies je ervoor dit via onze geselecteerde dienstverleners te doen.

Nee, Brickler heeft een uniek algoritme gebouwd. Door data slim in te zetten, kunnen we heel gericht adverteren op social media. Hierdoor is de verkoop van je huis niet langer afhankelijk van het zoekgedrag van kopers zelf. Potentiële kopers worden nu namelijk actief door Brickler benaderd. Zo hoef je niet te wachten tot een koper al dan niet jouw huis ziet, maar vinden we goede matches en leiden we die naar jouw huis toe.

Er zijn alleen al op Facebook 10,4 miljoen Nederlanders actief. Door te adverteren op social media heeft Brickler een heel groot bereik. Ons unieke algoritme maakt een selectie op basis van miljoenen verhuisbewegingen in Nederland, en de kenmerken van een huis. Zo kunnen we heel gericht adverteren bij mogelijke kopers die écht bij je huis passen. En bereiken we ook de koper die wel aan verhuizen denkt, maar nog niet actief op zoek is. Meer weten? Bekijk in het filmpje op onze homepage hoe Brickler werkt.

Gedurende vier maanden optimaliseren onze social media experts jouw advertentie, om zo jouw koper te vinden.

Natuurlijk. Door ons unieke algoritme vindt Brickler snel en voordelig jouw koper.

Wat kost Brickler?

Duizenden euro’s. Jouw besparing hangt van de woningwaarde.Bereken hier jouw woningwaarde en hoeveel jij met Brickler bespaart. Bij Brickler kan je bepaalde onderdelen uitbesteden en zelfs dan bespaar je nog duizenden euro’s. Bij ons dienstenoverzicht zie je wat het kost om meer ondersteuning te hebben.

Ja. De gemiddelde besparing is berekend op basis van de gemiddelde makelaarscourtage van 1,38% van de verkoopprijs (Bron: Vereniging Eigen Huis, 2020). En de gemiddelde verkoopprijs van € 336.277 in augustus 2020 (Bron: CBS, 2020). De rekensom ziet er dan als volgt uit: 1,38% van € 336.277 is € 4.640. Minus de kosten van Brickler a € 299, bespaar je gemiddeld € 4.341. Natuurlijk kan jouw besparing hiervan afwijken. Bijvoorbeeld doordat jouw verkoopprijs hoger of lager uitvalt. Ook kan het dat jouw makelaar een andere courtage berekent of een vaste prijs hanteert. Hiernaast rekenen veel makelaars opstart- of representatiekosten. Dit zijn kosten voor het inmeten voor het maken van een plattegrond, fotografie en promotie van het huis. Deze kosten zijn vaak rond de € 500 en worden door de verkoper betaald. Bij Brickler kies je er voor of je deze activiteiten zelf doet of ze uitbesteedt. Bereken hier jouw woningwaarde en hoeveel jij met Brickler bespaart.

Wanneer je je aanmeldt bij Brickler dan ontvangen wij meteen je verzoek om je huis samen met ons te verkopen. Van ons krijg je direct een e-mail met hierin alle informatie die jij nodig hebt om de verkoop op te starten. Ook ontvang je van ons per e-mail een factuur. Hierin is aangegeven welke diensten je van ons wilt afnemen, en tegen welke prijzen dit is. We starten met de verkoop en het maken van je eigen huispagina, wanneer je de factuur hebt voldaan. Is dit niet binnen 5 werkdagen, dan vervalt je opdracht tot dienstverlening. Aan ons voldoe je de eenmalige opstartkosten van € 299. En wanneer je aanvullende diensten afneemt, dan factureren de dienstverleners hun diensten zelf aan jou. Tegen de gunstige tarieven die wij met ze hebben afgesproken.

Met Brickler Vrijblijvend:

  • Betaal je geen inschrijfkosten aan Brickler.
  • Wel maken we kosteloos een huispagina voor jouw eigen huis aan. Dit doen we wanneer jij alle benodigde informatie hiervoor aanlevert. Dit betekent dat we een verkooptekst, foto’s en alle relevante huisdetails zoals een energielabel van je nodig hebben. Om je verkoopkansen te vergroten raden we aan om ook een woningvideo, plattegronden en eventueel 3D foto’s te laten plaatsen.
  • We vragen je goedkeuring na het opmaken van de huispagina, en plaatsen deze na goedkeuring online op www.brickler.nl. Ook kunnen we je huis posten op onze eigen social media kanalen. We halen je huispagina natuurlijk weer offline op jouw verzoek.
  • Wat we met Brickler vrijblijvend niet doen, is betaalde advertenties voor je huis aanmaken voor social media. Ook plaatsen we je huis niet op JAAP.NL. Deze beide dingen doen we bij de betaalde variant van Brickler. Extra diensten zoals woningfotografie kan je ook altijd los bij ons afnemen.
  • Makelaars of andere zakelijke klanten zijn uitgesloten van Brickler Vrijblijvend.

De stappen om je huis te verkopen

Wat veel mensen vragen is of de verkoopprijs net zo hoog uitpakt als via een makelaar. Stel je bespaart via ons € 4.000, maar de verkoopprijs is € 10.000 lager dan wanneer je een makelaar had ingezet. Dan loop je toch € 6.000 mis. Bij Brickler snappen we dit. We doen er daarom alles aan om jouw huis tegen de gunstigste prijs te verkopen. Het digitale taxatierapport helpt bij het secuur bepalen van je woningwaarde. Ons unieke algoritme leidt ‘perfecte kopers’ naar je huis. En je ontvangt een concreet stappenplan voor de prijsonderhandelingen. Wil je toch even overleggen met een expert? Dan kan je advies inwinnen bij onze partner-makelaar Mark Teeuwissen. Dit kan op drie momenten: bij het vaststellen van de verkoopprijs, tijdens de prijsonderhandelingen en bij de juridische afwikkeling.

Absoluut! Jij staat aan het roer bij Brickler en bepaalt dus zelf voor welke vraagprijs jij je huis wilt verkopen. Om deze goed te bepalen, ontvang je gratis een digitaal taxatierapport van Calcasa: een onafhankelijk bedrijf dat nauwkeurig, objectief en snel de waarde van je huis bepaalt. Zo kan je met een goed onderbouwd rapport de waarde van je huis bepalen. En voel je je zeker dat je de juiste prijs vraagt.

Wat krijg je?

Ja, je ontvangt gratis een verkooppakket met promotiemateriaal. Hierin zit alles wat je nodig hebt om de buurt te laten weten dat je huis te koop staat: een verkoopbord, raamposters en flyers.

Corona

Het coronavirus heeft invloed op elke branche en dus ook op de huizenmarkt. Op dit moment zien we een toename in het aantal hypotheekaanvragen. En worden er meer huizen verkocht dan gebruikelijk. Het aantal huisbezichtigingen neemt af, maar de potentiële kopers met serieuze plannen zijn nog volop in de markt. Het verkoopproces zal er door het coronavirus dus iets anders uit zien, maar Corona staat de verkoop van je huis zeker niet in de weg. Doe-het-zelf verkoop is dé manier om contact met anderen te beperken! Bezichtigingen gaan via video of met een beperkt aantal mensen over de vloer. Via video leid je de potentiële koper nog steeds zelf rond, je vertelt over het huis en de buurt, en beantwoordt alle vragen. Maar nu via telefoon of tablet. Ook het uitbesteden van bijvoorbeeld fotografie kan nog steeds. Onze dienstverleners volgen strikt de RIVM-maatregelen en komen met maximaal één persoon over de vloer. En zoals altijd, staat Brickler je bij tijdens het hele verkoopproces.

Brickler Voorwaarden

Hier kun je de algemene voorwaarden van Brickler downloaden en opslaan. Downloaden

Hier kun je de voorwaarden die Brickler met zijn dienstverleners heeft afgesproken downloaden en opslaan. Deze voorwaarden zijn voor hen van toepassing op dit platform. Downloaden

Staat jouw vraag er niet tussen?

Brickleris een initiatief vanNationale-Nederlanden