Veelgestelde vragen

Wat is de impact van Corona op de verkoop van mijn huis?

Het coronavirus heeft invloed op iedereen, op elke branche en dus ook op de huizenmarkt. Op moment van schrijven – 26 maart 2020 – zien we een toename in het aantal hypotheekaanvragen. En worden er meer huizen verkocht dan gebruikelijk. Het aantal huisbezichtigingen neemt af, maar de potentiële kopers met serieuze plannen zijn nog volop in de markt. Het verkoopproces zal er door het coronavirus dus iets anders uit zien, maar Corona staat de verkoop van je huis zeker niet in de weg. Doe-het-zelf verkoop is dé manier om contact met anderen te beperken! Bezichtigingen gaan via videochat, bijvoorbeeld met WhatsApp. Je leidt de potentiele koper nog steeds zelf rond, vertelt over het huis en de buurt, en beantwoordt alle vragen. Maar nu met de telefoon in je hand. Ook het uitbesteden van bijvoorbeeld fotografie kan nog steeds. Onze dienstverleners volgen strikt de RIVM-maatregelen en komen met maximaal één persoon over de vloer. En zoals altijd, staat Brickler je digitaal bij gedurende het hele verkoopproces.

Wie is Brickler?

Brickler is een initiatief van Nationale-Nederlanden en ontstaan vanuit de gedachte dat de huizenmarkt echt anders moet. Ons doel: het leven van kopers en verkopers makkelijker, leuker en goedkoper maken door te verbinden.

Hoeveel bespaar ik met Brickler?

Duizenden euro’s. Brickler rekent een vast tarief van € 299, een makelaar gemiddeld een courtage van 1,46% van de verkoopprijs. Een rekenvoorbeeldje: stel je verkoopt jouw huis voor € 300.000, dan bespaar je zomaar € 4.081! Bekijk hier wat je voor jouw eigen huis bespaart. Bij Brickler kan je bepaalde onderdelen uitbesteden en zelfs dan bespaar je nog duizenden euro’s. Bij ons dienstenoverzicht zie je wat het kost om meer ondersteuning te hebben.

Kan ik mijn huis echt zelf verkopen?

Ja, dat kan je zeker. Je bespaart duizenden euro’s door je huis zelf te verkopen. En je hebt alle controle. Van het maken van de foto’s, het opstellen van de koopovereenkomst tot de eindinspectie. Brickler begeleidt je bij alle onderdelen van de verkoop met tips en documentatie. Wil je liever iets uitbesteden? Dan kies je ervoor dit via onze geselecteerde dienstverleners te doen.

Plaatst Brickler mijn huis op Funda?

Nee, Brickler heeft een uniek algoritme gebouwd. Door data slim in te zetten, kunnen we heel gericht adverteren op social media. Hierdoor is de verkoop van je huis niet langer afhankelijk van het zoekgedrag van kopers zelf. Potentiële kopers worden nu namelijk actief door Brickler benaderd. Zo hoef je niet te wachten tot een koper al dan niet jouw huis ziet, maar vinden we goede matches en leiden we die naar jouw huis toe.

Mijn huis staat al elders te koop, kan ik toch gebruik maken van Brickler?

Natuurlijk. Door ons unieke algoritme vindt Brickler snel en voordelig jouw koper.

Kan ik zelf de vraagprijs van mijn huis bepalen?

Absoluut! Jij staat aan het roer bij Brickler en bepaalt dus zelf voor welke vraagprijs jij je huis wilt verkopen. Om deze goed te bepalen, ontvang je gratis een digitaal taxatierapport van Calcasa: een onafhankelijk bedrijf dat nauwkeurig, objectief en snel de waarde van je huis bepaalt. Zo kan je met een goed onderbouwd rapport de waarde van je huis bepalen. En voel je je zeker dat je de juiste prijs vraagt.

Wat betekent “niet verkocht, geld terug”?

We doen er alles aan om je huis te verkopen. Is ons dit binnen 4 maanden niet gelukt? Dan vervallen de inschrijfkosten voor het aanmelden van je huis op Brickler. Zó zeker zijn we van ons unieke algoritme. Besteed je een aantal dingen uit, bijvoorbeeld fotografie? Deze kosten vallen niet onder niet onder de regel. Je betaalt namelijk direct aan onze partners. De regel geldt ook niet als je je huis via een andere partij hebt verkocht.

Hoe werkt het adverteren op social media?

Er zijn alleen al op Facebook 10,4 miljoen Nederlanders actief. Door te adverteren op social media heeft Brickler een heel groot bereik. Ons unieke algoritme maakt een selectie op basis van miljoenen verhuisbewegingen in Nederland, en de kenmerken van een huis. Zo kunnen we heel gericht adverteren bij mogelijke kopers die écht bij je huis passen. En bereiken we ook de koper die wel aan verhuizen denkt, maar nog niet actief op zoek is. Meer weten? Bekijk in het filmpje op onze homepage hoe Brickler werkt..

Hoe lang adverteert Brickler mijn huis op social media?

Gedurende vier maanden optimaliseren onze social media experts jouw advertentie, om zo jouw koper te vinden. Is je huis na vier maanden niet verkocht? Dan geldt de regel: niet verkocht, geld terug.

Krijg ik een ‘Te Koop’ bord van Brickler?

Ja, je ontvangt gratis een verkooppakket met promotiemateriaal. Hierin zit alles wat je nodig hebt om de buurt te laten weten dat je huis te koop staat: een verkoopbord, raamposters en flyers.

Heeft Brickler een overzichtspagina met huizen?

Nee, we adverteren heel gericht en actief op social media. Potentiële kopers komen via een advertentie meteen op jouw eigen huispagina.

Hoe kan ik contact opnemen met Brickler?

Stel je vraag via de chat-button onderin het scherm of stuur een bericht naar support@brickler.nl. We geven je zo snel mogelijk antwoord of bellen je terug, in ieder geval binnen 24 uur.

Brickleris een initiatief vanNationale-Nederlanden