Veelgestelde vragen

Wat is de impact van Corona op de verkoop van mijn huis?

Het coronavirus heeft invloed op iedereen, op elke branche en dus ook op de huizenmarkt. Op dit moment zien we een toename in het aantal hypotheekaanvragen. En worden er meer huizen verkocht dan gebruikelijk. Het aantal huisbezichtigingen neemt af, maar de potentiële kopers met serieuze plannen zijn nog volop in de markt. Het verkoopproces zal er door het coronavirus dus iets anders uit zien, maar Corona staat de verkoop van je huis zeker niet in de weg. Doe-het-zelf verkoop is dé manier om contact met anderen te beperken! Bezichtigingen gaan via video of met een beperkt aantal mensen over de vloer. Via video leid je de potentiële koper nog steeds zelf rond, je vertelt over het huis en de buurt, en beantwoordt alle vragen. Maar nu via telefoon of tablet. Ook het uitbesteden van bijvoorbeeld fotografie kan nog steeds. Onze dienstverleners volgen strikt de RIVM-maatregelen en komen met maximaal één persoon over de vloer. En zoals altijd, staat Brickler je bij tijdens het hele verkoopproces.

Wie is Brickler?

Brickler is een initiatief van Nationale-Nederlanden en ontstaan vanuit de gedachte dat de huizenmarkt echt anders moet. Ons doel: het leven van kopers en verkopers makkelijker, leuker en goedkoper maken door te verbinden.

Hoeveel huizen hebben jullie al verkocht?

In de eerdere opstartfase van Brickler hebben we al meer dan 20 huizen succesvol verkocht.

Hoeveel bespaar ik met Brickler?

Duizenden euro’s. Brickler rekent een vast tarief van € 299, een makelaar gemiddeld een courtage van 1,46% van de verkoopprijs. Een rekenvoorbeeldje: stel je verkoopt jouw huis voor € 300.000, dan bespaar je zomaar € 4.081! Bekijk hier wat je voor jouw eigen huis bespaart. Bij Brickler kan je bepaalde onderdelen uitbesteden en zelfs dan bespaar je nog duizenden euro’s. Bij ons dienstenoverzicht zie je wat het kost om meer ondersteuning te hebben.

Kan ik mijn huis echt zelf verkopen?

Ja, dat kan je zeker. Je bespaart duizenden euro’s door je huis zelf te verkopen. En je hebt alle controle. Van het maken van de foto’s, het opstellen van de koopovereenkomst tot de eindinspectie. Brickler begeleidt je bij alle onderdelen van de verkoop met tips en documentatie. Wil je liever iets uitbesteden? Dan kies je ervoor dit via onze geselecteerde dienstverleners te doen.

Plaatst Brickler mijn huis op Funda?

Nee, Brickler heeft een uniek algoritme gebouwd. Door data slim in te zetten, kunnen we heel gericht adverteren op social media. Hierdoor is de verkoop van je huis niet langer afhankelijk van het zoekgedrag van kopers zelf. Potentiële kopers worden nu namelijk actief door Brickler benaderd. Zo hoef je niet te wachten tot een koper al dan niet jouw huis ziet, maar vinden we goede matches en leiden we die naar jouw huis toe.

Mijn huis staat al elders te koop, kan ik toch gebruik maken van Brickler?

Natuurlijk. Door ons unieke algoritme vindt Brickler snel en voordelig jouw koper.

Kan ik zelf de vraagprijs van mijn huis bepalen?

Absoluut! Jij staat aan het roer bij Brickler en bepaalt dus zelf voor welke vraagprijs jij je huis wilt verkopen. Om deze goed te bepalen, ontvang je gratis een digitaal taxatierapport van Calcasa: een onafhankelijk bedrijf dat nauwkeurig, objectief en snel de waarde van je huis bepaalt. Zo kan je met een goed onderbouwd rapport de waarde van je huis bepalen. En voel je je zeker dat je de juiste prijs vraagt.

Hoe gaat de facturatie bij Brickler?

Wanneer je je aanmeldt bij Brickler dan ontvangen wij meteen je verzoek om je huis samen met ons te verkopen. Van ons krijg je direct een e-mail met hierin alle informatie die jij nodig hebt om de verkoop op te starten. Ook ontvang je van ons per e-mail een factuur. Hierin is aangegeven welke diensten je van ons wilt afnemen, en tegen welke prijzen dit is. We starten met de verkoop en het maken van je eigen huispagina, wanneer je de factuur hebt voldaan. Is dit niet binnen 5 werkdagen, dan vervalt je opdracht tot dienstverlening. Aan ons voldoe je de eenmalige opstartkosten van € 299. En wanneer je aanvullende diensten afneemt, dan factureren de dienstverleners hun diensten zelf aan jou. Tegen de gunstige tarieven die wij met ze hebben afgesproken.

Hoe werkt het adverteren op social media?

Er zijn alleen al op Facebook 10,4 miljoen Nederlanders actief. Door te adverteren op social media heeft Brickler een heel groot bereik. Ons unieke algoritme maakt een selectie op basis van miljoenen verhuisbewegingen in Nederland, en de kenmerken van een huis. Zo kunnen we heel gericht adverteren bij mogelijke kopers die écht bij je huis passen. En bereiken we ook de koper die wel aan verhuizen denkt, maar nog niet actief op zoek is. Meer weten? Bekijk in het filmpje op onze homepage hoe Brickler werkt..

Hoe lang adverteert Brickler mijn huis op social media?

Gedurende vier maanden optimaliseren onze social media experts jouw advertentie, om zo jouw koper te vinden.

Krijg ik een ‘Te Koop’ bord van Brickler?

Ja, je ontvangt gratis een verkooppakket met promotiemateriaal. Hierin zit alles wat je nodig hebt om de buurt te laten weten dat je huis te koop staat: een verkoopbord, raamposters en flyers.

Hoe kan ik contact opnemen met Brickler?

Stel je vraag via de chat-button onderin het scherm of stuur een bericht naar support@brickler.nl. We geven je zo snel mogelijk antwoord of bellen je terug, in ieder geval binnen 24 uur.

Brickleris een initiatief vanNationale-Nederlanden