Veelgestelde vragen

Wie is Brickler?

Brickler is een initiatief van Nationale-Nederlanden en ontstaan vanuit de gedachte dat de huizenmarkt anders ingericht moet worden. We willen kopers en verkopers op een eerlijke(re) manier bedienen. Ons doel: een transparante woningmarkt waar verkopers en kopers direct contact hebben.

Hoe kan ik contact opnemen met Brickler?

Stuur een berichtje naar support@brickler.nl, via Facebook of Instagram. We geven zo snel mogelijk antwoord of bellen je terug, in ieder geval binnen 24 uur. En op werkdagen natuurlijk sneller.

Kan ik mijn huis zelf verkopen?

Ja, je bespaart duizenden euro’s door je huis zelf te verkopen. En je hebt alle controle. Van het maken tot de foto’s, het opstellen van de koopovereenkomst tot de eindinspectie. Brickler begeleidt je door het hele proces met tips en documentatie. Kom je ergens niet uit dan kan je ervoor kiezen om iets uit te besteden.

Hoeveel bespaar ik met Brickler?

Brickler rekent een vast tarief van € 299. En je betaalt achteraf. De gemiddelde NVM-makelaar rekent een makelaarscourtage tussen de 1% en 2% van de verkoopprijs. Een rekenvoorbeeldje: stel je verkoopt jouw huis voor € 250.000, dan betaal je gemiddeld € 3.662 aan een NVM-makelaar. Met Brickler bespaar je dus € 3.363! En kies je ervoor om alle diensten uit te besteden: fotografie, het schrijven van de tekst en het inmeten en maken van een plattegrond. Dan levert dat nog steeds een besparing op van € 3.023!

Wat betekent no cure, no pay?

Is je huis binnen zes maanden nog niet verkocht? Dan vervallen je inschrijfkosten voor het aanmelden van je huis op ons platform. Zó zeker zijn wij van onze formule. Besteed je een aantal zaken uit? Deze kosten vallen niet onder no cure, no pay. Je betaalt direct aan onze partner.

Hoe werkt het adverteren op social media?

Je hebt zelf geen social media account nodig. Brickler adverteert gericht op social media. We hebben een slimme advertentiemachine ontworpen. De machine maakt een selectie op basis van de verhuisbewegingen In Nederland en de kenmerken van een huis. Zo kunnen we gericht adverteren op kopers die écht bij een huis passen. Een koper kan zomaar iemand zijn die wel aan verhuizen denkt maar nog niet actief op zoek is. Op deze manier vinden we kopers, in plaats van dat kopers naar een huis op zoek moeten.

Is Brickler een makelaar?

Nee, Brickler is geen makelaar. We zijn onafhankelijk en maken onze eigen keuzes. We zijn een initiatief van Nationale-Nederlanden en maken gebruik van onze uitstekende kennis van de woningmarkt.

Plaatst Brickler mijn huis op Funda?

Nee, Brickler heeft een slimme advertentiemachine ontworpen. Hiermee adverteren we gericht op social media. Hierdoor is de verkoop van een huis niet langer afhankelijk van het zoekgedrag van kopers zelf. Potentiële kopers worden door Brickler zelf benaderd. Zo hoef je niet te wachten tot een koper al dan niet jouw huis ziet, maar vinden we goede matches en leiden we die naar jouw huis toe.

Krijg ik een ‘Te koop’ bord van Brickler?

Ja, je ontvangt een gratis welkomstpakket met promotiemateriaal. Hierin zit alles wat je nodig hebt om de buurt te laten weten dat je huis te koop staat: een raambord, posters en flyers. En zo helpen we je bij het ook echt zelf kunnen verkopen van je huis.

Kan ik zelf de vraagprijs van mijn huis bepalen?

Absoluut! Jij staat aan het roer bij Brickler en bepaalt dus zelf voor welke vraagprijs jij je huis wilt verkopen. Om de vraagprijs te bepalen, ontvang je een gratis digitaal taxatierapport van Calcasa van ons. Calcasa is een volledig onafhankelijk bedrijf dat bijzonder nauwkeurig, objectief en snel de waarde van je huis bepaalt. Zo kun je met een goed onderbouwd rapport de waarde van je huis bepalen. En voel je je zeker dat je de juiste prijs vraagt.

Brickleris een initiatief vanNationale-Nederlanden