Vorige
Vorige artikel

Ik verkoop mijn huis zelf

Volgende
Volgende artikel

Hoe verkoop ik mijn huis sneller

Geplaatst op 4/9/2020

Zelf huis te koop zetten op internet

Leestijd: 4 minuten

Steeds meer mensen willen zelf hun huis verkopen. Omdat ze controle willen houden over het proces, maar vooral ook omdat ze geld willen besparen. Een logische gedachte, zeker als je uitrekent wat de kosten voor een makelaar zijn. Door jouw huis zelf te verkopen zonder makelaar, kun je al gauw duizenden euro's besparen. Je moet dan wel ook het werk van de makelaar overnemen. Dat betekent dat je zelf foto's moet maken en zelf de verkoopteksten moet schrijven. Ook zul je zelf de bezichtigingen moeten coördineren en de afwikkeling van de verkoop op je moeten nemen. Niets waar je, met een beetje hulp van anderen, niet uitkomt. Het kost misschien wat extra tijd en energie, maar dat is een besparing van duizenden euro's wel waard.

Waar bied ik mijn huis aan?

Een belangrijke taak van de makelaar is het onder de aandacht brengen van jouw huis bij potentiële kopers. De makelaar heeft immers een (groot) klantenbestand van woningzoekenden en is meestal als eerste op de hoogte als een huis in de verkoop gaat. Hoe ga jij dat doen, zonder makelaar? Waarschijnlijk ben je van plan om gebruik te maken van internet. Maar waar op het internet zet je jouw huis als je niet alleen zonder makelaar wilt verkopen, maar ook nog eens zonder Funda? Je kunt je huis natuurlijk te koop zetten op Marktplaats. Je moet alleen wel weten hoe je die potentiëlers kopers kunt bereiken zodat je tegen ze kunt zeggen: 'Hé, weet je wel dat ik mijn waanzinnig mooie huis verkoop?' Je kunt ook zelf een website bouwen over je huis en zo proberen je huis te verkopen zonder makelaar. Maar ook dan geldt weer, hoe bereik je potentiële kopers? Ze moeten maar net de juiste zoekwoorden intikken of op zoek zijn in jouw regio, Alle mensen die eventueel geïnteresseerd zijn in jouw woning, maar dit zelf nog niet weten, mis je nu. Natuurlijk kun je ook social media inzetten en je huis aanbieden via Facebook en Instagram en misschien zelfs wel via Linkedin, maar ook dan blijf het de kunst om je huis zo aan te bieden dat het gevonden wordt.

Hoe bereik ik potentiële kopers?

Het internet is zo onmenselijk groot, dat je goed je best moet doen om gevonden te worden. Dat is bijna niet te doen, zeker niet als je voor het eerst zelf je huis verkoopt zonder makelaar. Via Brickler kun je zelf online je huis verkopen, zonder makelaar. Wij doen het alleen net iets anders dan de meesten, wij brengen jouw huis namelijk alleen onder de aandacht van geschikte verkopers. Als initiatief van Nationale-Nederlanden heeft Brickler iets dat geen enkele makelaar heeft en waar Funda niet tegenop kan: een unieke combinatie van kennis van de woonsector en echt vernieuwende, digitale expertise. Met 5 miljoen klanten en 175 jaar ervaring in financiële dienstverlening beschikt Nationale-Nederlanden, als enige in Nederland, over diepgewortelde kennis van de markt. Kennis die Brickler inzet om jouw huis te verkopen aan de perfecte koper, zonder tussenkomst van een makelaar.

Zelf je huis verkopen via social media

Om je huis succesvol te verkopen, heb je maar één koper nodig. Misschien heb je wel meer dan duizend volgers op social media en denk je 'ik heb mijn huis zo verkocht'. Maar bij de verkoop van je huis gaat het niet om hoeveel mensen je bereikt, maar om het bereiken van de juiste mensen. Mensen die op zoek zijn naar een huis als het jouwe. Brickler maakt advertenties van jouw woning en zorgt dat deze alleen getoond worden aan mensen die voldoen aan het profiel dat past bij jouw huis. In die zin zou je Brickler kunnen zien als jouw persoonlijke internetmakelaar, al zijn we nu juist geen makelaar. We vragen namelijk van jou dat je zelf de foto's maakt van je huis en dat je zelf een goede beschrijving van de woning aanlevert. Lukt het je niet om goede foto's te maken, dan helpen wij je met de fotografie door je in contact te brengen met een van onze professionele fotografen. Samen zorgen jullie dat er prachtige foto's komen die helpen om jouw woning nog sneller te verkopen. Dat geldt ook voor de beschrijving van je woning; wij geven je tips en voorbeelden en als je er echt niet uitkomt, brengen we je in contact met een professionele tekstschrijver die je, uiteraard voordelig, helpt met het schrijven van een duidelijke en overtuigende verkooptekst. Daar heb je geen makelaar voor nodig. Welke social media we vervolgens gebruiken om je huis te promoten? Welke niet, kun je beter vragen. Belangrijkste is dat we de juiste kanalen kiezen. We zoeken de mensen op daar waar zij het meest komen. Is dat Facebook, dan zorgen we dat de advertentie daar getoond wordt. En als Instagram beter blijkt te zijn, dan plaatsten we daar een advertentie van jouw woning.

Is zelf je huis verkopen online goedkoper?

Als je zelf je huis te koop zet, zonder makelaar, kun je veel geld besparen. Zoals eerder beschreven, bespaar je op kosten voor foto's en een beschrijving van de woning, en natuurlijk de courtage van de makelaar. En omdat jij je eigen huis het beste kent, ben je de perfecte persoon om mensen rond te leiden in jouw eigen woning. Zeker als er nog een woning als de jouwe in de buurt te koop staat, ben je zelf de beste ambassadeur van je eigen huis. Jij kunt dus het beste zelf huis verkopen. Vergeet alleen niet dat bij het zelf je huis verkopen, ook nog extra kosten kunnen komen. Als je huis in goede staat verkeert, zullen deze kosten meevallen. Moet er nog het nodige opgeknapt worden om je huis klaar te maken voor verkoop, neem dat dan mee in je berekening. Kies alleen de dingen die echt een onderhoudsbeurt nodig hebben, zoals klein schilder- en onderhoudswerk. Het moet geen duizenden euro's kosten en bij voorkeur zo neutraal mogelijk. Een nieuwe bewoner zal er toch zijn eigen huis van willen maken. Het belangrijkste is dat je woning goed op de foto's staat en in het echt net zo mooi is als op de foto's.

Te betalen kosten bij het verkopen van je woning

Als je kiest voor huisverkoop zonder makelaar, let dan op dat er kosten zijn die altijd voor rekening komen van de verkoper van de woning. Zo zijn de kosten van attesten voor jouw rekening. Met attesten bedoelen we bijvoorbeeld een energiecertificaat, opzoekingen bij het kadaster, een elektriciteitskeuring en het bodemattest. Let goed op welke attesten je verplicht bent te leveren bij het verkopen van je woning. Als je twijfelt kun je altijd even online te raden gaan. Kortom, het zelf online verkopen van je woning kan dus prima als je je maar goed voorbereidt.

Wil jij ook duizenden euro’s besparen op het verkopen van je huis? Verkoop zelf je huis vanaf € 349 met Brickler.

Vorige
Vorige artikel

Ik verkoop mijn huis zelf

Volgende
Volgende artikel

Hoe verkoop ik mijn huis sneller

Brickleris een initiatief vanNationale-Nederlanden

© Copyright 2019-2021 Brickler

Funda.nlJAAP.NL