Vorige
Vorige artikel

Zelf je huis verkopen

Geplaatst op 3/30/2020

Je huis verkopen? Dat doe je zelf, zónder makelaar

Leestijd: 5 minuten

Je huis verkopen zonder makelaar? Dat doe je snel, eenvoudig en goedkoop via Brickler. Met Brickler heb je geen makelaar meer nodig.

Brickler: een nieuw woonplatform!

Steeds meer mensen willen zelf hun huis verkopen, zonder tussenkomst van een makelaar. Om tijd én geld te besparen. En geef ze eens ongelijk! De kosten van een makelaar voor het verkopen van je huis, bedragen al gauw duizenden euro’s. Geld waar je waarschijnlijk wel een betere bestemming voor weet. Maar, je huis verkopen zonder makelaar betekent ook dat je huis niet op Funda komt. Je vraagt je misschien af of dat überhaupt mogelijk is, je huis verkopen zonder gebruik te maken van dit enorme vastgoedplatform. Het antwoord is ja, want vanaf nu is er een nieuw woonplatform: Brickler.

Waar vind ik een koper voor mijn huis?

Voor de verkoop van je huis heb je eigenlijk maar één ding nodig: een koper. Maar hoe en waar vind je die koper? Via een makelaar? Via Funda? Nee, via Brickler. Wij hebben namelijk iets dat geen enkele makelaar heeft en waar Funda niet tegenop kan: een unieke combinatie van kennis van de woonsector en echt vernieuwende, digitale expertise. Als initiatief van Nationale-Nederlanden, met 5 miljoen klanten en 175 jaar ervaring in financiële dienstverlening, beschikt Brickler over diepgewortelde kennis van de markt. Kennis die we inzetten om voor jou de perfecte koper van je huis te vinden.

Hoeveel bespaar je door zelf je huis te verkopen?

Zelf je huis verkopen lijkt misschien een moeilijke klus: je weet niet waar je moet beginnen en hoeveel geld het je uiteindelijk gaat kosten. De keuze voor een makelaar is dan een veilige optie. Je weet van tevoren dat de courtagekosten van een makelaar ongeveer 1 à 2 % bedragen van de verkoopprijs. Daar kunnen nog opstartkosten bijkomen, maar dan weet je wel dat alles geregeld is. Toch? Door je woning te verkopen zonder makelaar, spaar je deze kosten uit. Is dan ook alles geregeld? Ja, bij Brickler wel. Wij houden van eenvoud en maken het verkopen van je huis gemakkelijk, snel en goedkoop. Alles wat je zelf kunt, doe je ook zelf. Heb je hulp nodig? Dan kun je voordelig gebruik maken van onze specialisten. Zo houd je zicht op de kosten en bepaal je zelf hoeveel je besteedt aan de verkoop van je woning.

Hoe werkt Brickler?

Het verkopen van je huis via Brickler is geen hogere wiskunde: je meldt je woning aan bij ons woonplatform door een beschrijving, plattegrond en foto’s aan te leveren. Natuurlijk helpen we je hierbij en ontvang je tips, documenten en checklists. Je betaalt eenmalig €349 en eventueel nog aanvullende kosten voor bijvoorbeeld fotografie of tekstschrijven als je besluit dit uit te besteden aan professionals. Uiteraard voor een voordelig tarief! En dan gaat je huis in de verkoop. Zo simpel is het. Je krijgt van ons een welkomstpakket met promotiemateriaal om de buurt te laten weten dat jouw huis te koop staat. En dan gaan wij voor je aan de slag. Via onze slimme advertentiemachine brengen we jouw huis via social media onder de aandacht van mensen die écht bij jouw huis passen. Dus in plaats van te wachten tot de goede koper jouw huis vindt, brengen wij jouw woning online naar hem toe. Door uitgebreide data-analyse weten we heel gedetailleerd welke mensen op zoek zijn naar een huis zoals dat van jou en via welke social media we deze potentiële kopers het beste kunnen bereiken. We plaatsen bijvoorbeeld advertenties op Facebook, Instagram en YouTube. En dan is de beurt weer aan jou.

Rechtstreeks contact met potentiële kopers

Alleen mensen die écht bij jouw huis passen, krijgen de online advertentie te zien. Ook als ze misschien nog niet actief op zoek zijn naar een nieuw huis, want na het zien van jouw advertentie kan dat natuurlijk zomaar veranderen! Als je je huis verkoopt via Brickler, heb je rechtstreeks contact met potentiële kopers. Je regelt zelf de bezichtigingen en begeleidt kopers tijdens de bezichtiging. Je kunt ook zelf de koopovereenkomst opstellen en doet zelf de eindinspectie van je woning. Wij kijken op de achtergrond met je mee en geven je informatie en voorzie je bij elke stap in het verkoopproces van tips, documenten en checklists. Je kunt op elk moment onze hulp inroepen en een beroep doen op ons uitgebreide netwerk van specialisten. Je verkoopt je huis dus zelf, maar zeker niet alleen!

Waar moet ik op letten als ik zelf mijn huis verkoop?

Tijdens het verkoopproces kom je vast momenten van twijfel tegen: hoe bepaal je bijvoorbeeld de verkoopprijs en ga je in onderhandeling over de prijs? Als je via Brickler zelf je woning verkoopt, krijg je van ons een nauwkeurig online taxatierapport. Dit rapport is het uitgangspunt voor de vraagprijs. Ontvang je een bod van een potentiële koper, dan kun je het bod direct afwijzen, een tegenvoorstel doen of het bod accepteren. Wat je ook doet, doe het weloverwogen en realiseer je dat je op elk moment de onderhandelingen kunt stopzetten. Zolang je geen handtekening hebt gezet onder de koopovereenkomst, kun je afzien van de verkoop. Je mag ook in onderhandeling gaan met meerdere bieders, maar breng ze daarvan wel op de hoogte. Heb je een uiterst voorstel, dan is dat jouw eindbod en kan er niet meer worden onderhandeld, ook niet over de voorwaarden.

Denk aan het energielabel

Alle woningen die in Nederland verkocht worden, moeten voorzien zijn van een energielabel. Je bent uiterlijk bij de overdacht van je huis verplicht een definitief energielabel te overhandigen aan de koper. Tot die tijd is een tijdelijk energielabel voldoende. Je kunt dan tot de uiteindelijke verkoopdatum nog energiebesparende maatregelen treffen. Bijvoorbeeld door te investeren in goede isolatie, dubbel glas en zonnepanelen. De voordelen van een energiezuinige woning zijn groot; een lagere energierekening, comfortabeler wonen en een waardestijging en kortere verkooptijd van je huis. Let op: ontbreekt bij de verkoop het definitieve energielabel, dan riskeer je een boete.

Bod geaccepteerd! En nu?

Heb je een koper en zijn jullie uitgekomen op een mooie verkoopprijs? Gefeliciteerd! De koop moet nu alleen nog vastgelegd worden op papier, een mondelinge koop is niet rechtsgeldig. Je zult nu dus een verkoopovereenkomst moeten opstellen, die jij en de koper moeten ondertekenen. Na het tekenen van het contract heeft de koper drie dagen bedenktijd en kan zonder reden, de koop ontbinden. Als verkoper heb je geen bedenktijd. Naast de bedenktijd, kan de koper ook ontbindende voorwaarden inbrengen. Deze hebben meestal betrekking op de financiering en bouwkundige keuring. Houd er rekening mee dat het tot acht weken kan duren voordat een koper de financiering rond heeft. En dan... heb je zélf je huis verkocht zonder makelaar!

Verkoop je huis snel, goedkoop en zonder makelaar: verkoop je huis via Brickler!

Jij kent je huis als geen ander en bent dan ook de aangewezen persoon om het te verkopen. Met een beetje hulp van Brickler. Wij begeleiden je, van aanbieden tot overdracht, bij elke stap met informatie, tips, checklists en documenten. Brickler maakt het leven van woningbezitters makkelijker, leuker en goedkoper! Simpelweg door te verbinden. Wij verbinden jou op een unieke manier met de beste kopers voor jouw huis. Zodat jij snel, met lage kosten je huis verkoopt, en met een glimlach de sleutel overdraagt.

Wil jij ook duizenden euro’s besparen op het verkopen van je huis? Verkoop zelf je huis vanaf € 349 met Brickler.

Vorige
Vorige artikel

Zelf je huis verkopen

Brickleris een initiatief vanNationale-Nederlanden

© Copyright 2019-2021 Brickler

Funda.nlJAAP.NL