Vorige
Vorige artikel

De huizenmarkt na Corona

Volgende
Volgende artikel

Zelf huis te koop zetten op internet

Geplaatst op 4/14/2020

Ik verkoop mijn huis zelf

Leestijd: 3 minuten

Twee dingen weet je zeker: je wilt je huis verkopen en je wilt de verkoop zelf doen. Omdat je zelf de controle wilt houden over de verkoop en omdat je geld wilt besparen. Je huis verkopen via een makelaar kan behoorlijk prijzig zijn en soms wel duizenden euro's kosten. Euro's die je waarschijnlijk liever aan iets anders wilt besteden. Maar als je zelf geen makelaar bent en je wilt er ook niet eentje in de arm nemen, hoe verkoop je dan je woning? En is het wel mogelijk? Ja, het is zeker mogelijk en wij leggen je graag uit hoe.

Je eigen huis verkoop je zelf het beste

Zelf je huis verkopen zonder makelaar is makkelijker dan je denkt. Er zijn een paar dingen die je van tevoren moet weten:

  • Bedenk wat je voor je woning wilt hebben en stel een vraagprijs vast.

  • Zorg dat je huis goed op de foto staat en maak een duidelijke advertentie waarin je je woning overtuigend aanprijst. Het maken van foto's lijkt misschien eenvoudig, maar kan nog best tegenvallen. Gebruik een bestaande advertentie als inspiratie en kies een goede, zonnige dag uit om foto's te maken. Gebruik een bestaande advertentie als inspiratie en kies een goede, zonnige dag uit om foto's te maken.

  • Schrijf een pakkende tekst van je huis. Inspiratie nodig voor een goede omschrijving? Kijk hoe makelaars woningen aanprijzen.

  • Maak ook een plattegrond van je eigen huis en gebruik vergelijkbare woningen als voorbeeld.

  • Onderzoek de mogelijkheid om een video te maken van je huis, dat kan online via speciale websites.

Het belangrijkste is dat jouw huis er goed op staat en afsteekt bij andere soortgelijke woningen. Heb je hulp nodig bij het maken van goede foto's voor de verkoop van je huis? Dan kun je ook altijd onze professionals inzetten, uiteraard voor een goede prijs.

Huisverkoop zonder makelaar

Het voorwerk is gedaan: je hebt een advertentie opgesteld met een goede beschrijving en mooie foto's. Maar waar ga je nu met die advertentie naartoe? Waar vind je kopers als je geen makelaar in de arm wilt nemen en zelf je huis wilt verkopen? Je kunt je huis natuurlijk op Mijn Funda zetten, maar de kans dat jouw huis dan snel gevonden wordt, is niet zo heel groot. Funda heeft een enorm groot bereik, maar het is ook alsof je op een zeepkist staat in het centrum van een grote stad en de aandacht van voorbijgangers probeert te trekken. Van de meeste mensen weet je niet eens zeker of ze wel op zoek zijn naar een huis laat staan woningen als de jouwe. Een makelaar kan je helpen een eerste selectie te maken van mogelijk geïnteresseerden in jouw type woningen. Maar je wilde nu juist zélf je huis verkopen. Zonder makelaar. Als je advertentie af is, kun je deze natuurlijk op social media zetten en dan hopen dat jouw netwerk de advertentie wil delen. Het meest ideale zou natuurlijk zijn als je huis aangeboden wordt aan iedereen die op zoek is naar een woning als de jouwe. Dat klinkt misschien als toekomstmuziek, maar dat is het niet. Via Brickler wordt je huis getoond aan alle mensen die passen in het profiel van jouw woning. Onze slimme zoekmachine toont de advertentie dus echt alléén aan mensen die jouw woning zouden willen. Zij krijgen de woning te zien op Facebook of Instagram, of een van de andere social media waar ze gebruik van maken.

Wist je dat je op onze website heel makkelijk ziet hoeveel potentiële kopers jouw huis via social media bereikt en hoe de advertentie van je huis eruit kan komen te zien? We zetten ook nog eens voor je op een rijtje wat je bespaart met het zelf verkopen van je huis in plaats van via een makelaar. Nieuwsgierig? Doe de check!

Zelf huis verkopen

De verkoop van je eigen huis is dus eenvoudiger dan je denkt. Je hoeft geen makelaar te zijn om je woning aan te prijzen en ook de onderhandelingen kun je zelf doen. Brickler voorziet je van professionele informatie en je kunt altijd terecht bij onze experts. Je woning verkopen was nog nooit zo makkelijk met het pakket van Brickler. Met documenten, checklists en tips helpen we je met hele traject dat hoort bij een huisverkoop. Lees bijvoorbeeld de tips hoe je je huis sneller verkoopt. Je kunt zelf meer dan je denkt en bespaart daarmee een hoop geld. Een eigen huis is een investering die je graag terugverdient op het moment dat je besluit 'het is tijd dat ik mijn huis verkoop'. Je wilt het dan zelf doen om niet te veel geld kwijt zijn aan de kosten van verkoop. Kies je voor Brickler, dan kies je voor eenvoud, gemak, kennis en kunde.

En je kunt daarna gewoon zeggen: 'Een makelaar? Nee hoor, ik verkoop zelf mijn huis.'

Wil jij ook duizenden euro’s besparen op het verkopen van je huis? Verkoop zelf je huis vanaf € 349 met Brickler.

Vorige
Vorige artikel

De huizenmarkt na Corona

Volgende
Volgende artikel

Zelf huis te koop zetten op internet

Brickleris een initiatief vanNationale-Nederlanden

© Copyright 2019-2021 Brickler

Funda.nlJAAP.NL