Vorige
Vorige artikel

Hoe verkoop ik mijn huis sneller

Volgende
Volgende artikel

Zelf je huis verkopen

Geplaatst op 4/3/2020

Huis kopen zonder makelaar

Leestijd: 3 minuten

Steeds meer mensen willen hun huis verkopen zonder makelaar, maar hoe is het om een huis te kopen zonder makelaar? Waar moet je op letten en hoe weet je dat je alles goed geregeld hebt? We geven je zo goed mogelijk antwoord te geven op de vragen die je hebt bij het kopen zonder makelaar.

Huis kopen zonder makelaar voordelen

Een huis kopen zonder aankoopmakelaar kan prima en heeft veel voordelen:

  • Je kunt er bijvoorbeeld een hoop geld mee besparen, want een aankoopmakelaar kan kostbaar zijn. Daar staat tegenover dat een aankoopmakelaar je veel werk uit handen kan nemen. Want wie een huis wil kopen zonder makelaar, moet veel tijd en energie hebben.

  • Je zou kunnen denken dat een aankoopmakelaar als eerste op de hoogte is van het actuele woningaanbod en dus een streepje voor heeft. Met Brickler gaat deze vlieger niet op, want een woning die via Brickler in de verkoop gaat, wordt exclusief onder de aandacht gebracht van potentiële kopers. Als je dus een huis wilt kopen, zorgt Brickler ervoor dat je via social media huizen te zien krijgt die passen bij jouw situatie. Daar kan geen makelaar aan tippen.

  • Zie je op tegen de onderhandelingen als je zelf een huis gaat kopen zonder makelaar? Niet nodig. Als een makelaar voor je onderhandelt, weet je immers ook niet of er wellicht meer voordeel te behalen viel. Wil je een huis kopen zonder tussenkomst makelaar, dan heb je in ieder geval direct contact met de verkoper.

Stappenplan huis kopen zonder makelaar

Zelf een huis kopen zonder tussenkomst van een makelaar is best spannend. Daarom is het fijn als je een leidraad hebt; een stappenplan dat je kunt volgen zodat je bijvoorbeeld geen stappen overslaat of onnodig veel stappen zet. Een belangrijke stap is het ondertekenen van het voorlopig koopcontract. Dat klinkt misschien vrijblijvend, maar dat is het niet. Er gelden wel degelijk voorwaarden en, ook al heb je bedenktijd, kun je niet zomaar onder het voorlopig koopcontract uit. Fijn dus als je ergens terecht kunt met vragen, over juridische en financiële zaken alsook de staat van de woning bijvoorbeeld of de prijs van vergelijkbare huizen. Alle verkopers die hun woning aanbieden via Brickler, kunnen op elk gewenst moment contact opnemen met onze experts voor begeleiding en ondersteuning. Het spreekt vanzelf dat kopers die een huis dat op Brickler staat willen kopen zonder makelaar, hier ook van profiteren.

Huis kopen zonder makelaar website

Er zijn verschillende websites te vinden die helpen bij het kopen van een woning zonder makelaar. Tips die vaak genoemd worden op deze sites hebben betrekking op de prijs, de onderhandelingen en de positie van de koper en het koopcontract. De belangrijkste tips op een rij:

  1. Je kunt het beste vooraf bepalen wat je maximaal te besteden hebt door eerst online een berekening te maken van de hypotheek. Als je dan een woning hebt gevonden die bij je past, weet je ook echt wat je kunt besteden.

  2. Een andere belangrijk punt voor jou als koper, is het (voorlopig) koopcontract. Wij helpen alle verkopers van huizen die via ons woonplatform de woonmarkt betreden, bij het opstellen van een koopcontract. We bieden hen extra ondersteuning en helpen ook graag kopers die zonder makelaar een woning willen kopen.

  3. Een ander belangrijk aandachtspunt is de bedenktijd die je als koper hebt. Als je tijdens het bieden iets te optimistisch bent geweest en uiteindelijk blijkt dat je de woning toch niet kunt betalen, dan kan het helpen om te weten dat je zonder opgaaf van reden van de koop kunt afzien. Beoordeel ook goed of de woning echt te bieden heeft wat jij en eventueel je partner zoeken.

  4. Met de huidige krapte op de huizenmarkt bestaat het gevaar dat je iets te snel beslist. Doe daarom van tevoren onderzoek naar de buurt, ga meerdere huizen bezichtigen en verzamel voldoende informatie over de kosten. Voel je niet bezwaard om eventueel een adviseur in te schakelen. Het kopen van een huis doe je niet dagelijks en moet natuurlijk goed gebeuren.

Huis verkocht zonder makelaar

En dan heb je een huis gekocht zonder makelaar! Dat geeft een geweldig goed gevoel, een gevoel dat ook verkopers ervaren die hun woning verkochten zonder makelaar. Het voelt goed om te weten dat je zelf de beslissing hebt genomen, je niet hebt laten opjagen door een aankopende of verkopende makelaar en dat je zicht hebt gehad op het hele proces en je niet achterblijft met vraagtekens of een onbestemd gevoel. De beste manier om te beginnen aan een nieuwe fase in een nieuwe woning.

Ben je benieuwd naar welke huizen er nu te koop staan bij Brickler? Je vindt ze op onze aanbodpagina.

Wil jij ook duizenden euro’s besparen op het verkopen van je huis? Verkoop zelf je huis vanaf € 349 met Brickler.

Vorige
Vorige artikel

Hoe verkoop ik mijn huis sneller

Volgende
Volgende artikel

Zelf je huis verkopen

Brickleris een initiatief vanNationale-Nederlanden

© Copyright 2019-2021 Brickler

Funda.nlJAAP.NL