Vorige
Vorige artikel

Zelf huis te koop zetten op internet

Volgende
Volgende artikel

Huis kopen zonder makelaar

Geplaatst op 4/7/2020

Hoe verkoop ik mijn huis sneller

Leestijd: 4 minuten

Als je je huis in de verkoop zet, is het leuk als er meteen reacties komen. Vooral als je er zelf met veel plezier gewoond hebt en je een ander dat plezier ook gunt. Maar ook als je niet zulke goede herinneringen hebt aan jouw huis is het prettig als je snel verkoopt. Hoe interesseer je mensen voor je huis en hoe zorg je dat ze ook een bezichtiging aanvragen? We geven je graag een paar tips waardoor je sneller je huis verkoopt, zonder makelaar.

Huis verkopen tips

Potentiële kopers bereik je het beste door goede foto's te plaatsen. Een goede foto laat duidelijk zien hoe een ruimte eruit ziet, hoe het huis is ingedeeld en hoe het er van de buitenkant uitziet. Onze tips:

  • Neem foto's bij voorkeur op een zonnige dag, dat komt de uitstraling van je woning ten goede.

  • Zorg ook dat er niet te veel persoonlijke bezittingen op de foto's staan. Voor veel mensen is het moeilijk om hier doorheen te kijken.

  • Ruim je huis zoveel mogelijk op. Alles wat in het zicht ligt, staat een goede foto in de weg. Denk aan stapeltjes post, kranten en tijdschriften maar ook grotere dingen zoals fotolijstjes en speelgoed van de kinderen. Een opgeruimd huis levert goede foto's op en verkoopt sneller.

  • Ook een schoon huis trekt sneller mensen en dus potentiële kopers aan. Zorg dat je huis echt schoon is, niet alleen voor de foto's. Tijdens een bezichtiging moeten mensen niet afknappen op de werkelijke staat van de woning. Maak dus echt goed schoon; neem de kitranden in de keuken en badkamer onder handen, zeem de ramen van binnen en buiten en vergeet de kozijnen niet. Mensen willen tijdens een bezichtiging graag de ramen open- en dichtdoen.

Andere tips om je huis sneller te verkopen, zijn het creëren van extra sfeer door ook aandacht te besteden aan verlichting en geur. Vergeet ook de tuin niet! Verwijder onkruid, haal oud tuinmeubilair weg en plan bezichtigingen in op het moment dat jouw tuin er het mooiste bijligt. In het voorjaar bijvoorbeeld, als de bomen weer blaadjes hebben en in bloei staan.

Verkopen woning, welke maand is het gunstigst?

Bestaat er zoiets als het beste moment om je huis te verkopen? Per jaar worden de meeste huizen in Nederland verkocht in de maanden juli en december, althans volgens de gegevens van het kadaster. Dan hebben we het dus over het moment dat een huis op papier van eigenaar wisselt. Je doet er dus het beste aan je huis ruim voor die tijd in de verkoop te zetten. Je huis verkopen doe je het beste voor of na de zomervakantie. De woningprijsontwikkeling laat zien dat een huis meer oplevert in het voorjaar dan in het najaar. Na de zomer is er wel een piek waarneembaar in de verkopen. Voor veel mensen is de zomervakantie een goed moment om plannen te maken voor de verkoop van hun huis. December is een maand waarin van veel huis de overdracht plaatsvindt, maar het is niet per se de beste tijd als je jouw huis snel wil verkopen. Tijdens de feestdagen zijn mensen namelijk toch vooral met andere dingen bezig dan een huis zoeken en zullen weinig geïnteresseerden zich melden voor jouw huis.

Wanneer is jouw huis verkoop klaar?

Je weet dat je jouw huis wilt verkopen, je weet ook wat je moet doen om je huis snel te verkopen en je weet wanneer het beste seizoen is voor verkoop. Maar wanneer is het beste moment voor verkoop, want de kans is groot dat je zelf ook een huis moet kopen. Misschien heb je al een huis gekocht en moet je je huis snel verkopen omdat je anders dubbele lasten hebt. Maar het kan ook zomaar zo zijn dat je een huis hebt gekocht dat nog gebouwd moet worden en dus wil je juist niet jouw huis snel verkopen. Wanneer zet je je huis dan in de verkoop? Soms kan een huis sneller verkopen dan wenselijk. Het kan ook nog zijn dat een te verkopen huis zo gewild is, dat de waarde van het huis snel zal stijgen. Dan is het slimmer om te wachten met verkoop. Als je je huis snel wilt verkopen maar niet snel wilt of kunt verhuizen, is het slim om de overdracht later te plannen. Je verkoopt je huis dan al wel, maar wacht met de overdracht bijvoorbeeld tot na de oplevering van jouw nieuwe huis.

Wat kost het verkopen van een huis?

De kosten van de verkoop van een huis kunnen al snel oplopen. Zeker als je een makelaar in de arm neemt. Een makelaar neemt je veel taken uit handen, zoals het maken van foto's, het organiseren van bezichtigingen en het afwikkelen van de verkoop. Wist je dat je alle dingen die een makelaar voor je doet, ook zelf kunt doen? Sommige dingen misschien zelfs wel beter, omdat jij je huis het beste kent. Beter dan welke makelaar dan ook, weet jij wat de zonnigste plek in huis is en wat de beste plek voor de televisie is. Zelfs met een waslijst aan tips, ben jij een betere ambassadeur van je huis dan een makelaar. Maar of een makelaar je huis snel verkocht krijgt en voor de beste prijs, is nog maar de vraag. Met een paar goede tips, zoals we je in dit artikel hebben gegeven, lukt het jou ook om je huis snel te verkopen. Helemaal als je intensief gebruik maakt van social media. Kies je voor je huis zelf verkopen via Brickler, dan weet je zeker dat social media optimaal worden ingezet. En daar betaal je minder voor dan je aan een makelaar betaalt. De courtagekosten van een makelaar liggen rond de 1 à 2 % van de verkoopprijs, en dan betaal je in de meeste gevallen ook nog een paar honderd euro opstartkosten.

Verkoop je huis makkelijk en snel

Afhankelijk van de prijs van je huis, kunnen de kosten voor een makelaar dus behoorlijk oplopen. Geld dat je misschien liever ergens anders aan besteedt. Bij Brickler verkoop je je huis zonder makelaar en betaal je eenmalig €349. Bij Brickler houden van eenvoud en maken we het verkopen van je huis gemakkelijk, snel en goedkoop. Alles wat je zelf kunt, doe je ook zelf. Heb je hulp nodig? Dan krijg je tips en bieden we je de mogelijkheid om voordelig gebruik te maken van onze specialisten. Zo houd je zicht op de kosten en bepaal je zelf hoeveel de verkoop van je huis mag kosten.

Wil jij ook duizenden euro’s besparen op het verkopen van je huis? Verkoop zelf je huis vanaf € 349 met Brickler.

Vorige
Vorige artikel

Zelf huis te koop zetten op internet

Volgende
Volgende artikel

Huis kopen zonder makelaar

Brickleris een initiatief vanNationale-Nederlanden

© Copyright 2019-2021 Brickler

Funda.nlJAAP.NL