Geplaatst op 4/14/2020

Ik verkoop mijn huis zelf

Twee dingen weet je zeker: je wilt je huis verkopen en je wilt de verkoop zelf doen. Omdat je zelf de controle wilt houden over de verkoop en omdat je geld wilt besparen. Je huis verkopen via een makelaar kan behoorlijk prijzig zijn en soms wel duizenden euro's kosten. Euro's die je waarschijnlijk liever aan iets anders wilt besteden. Maar als je zelf geen makelaar bent en je wilt er ook niet eentje in de arm nemen, hoe verkoop je dan je woning? En is het wel mogelijk? Ja, het is zeker mogelijk en wij leggen je graag uit hoe.

Je eigen huis verkoop je zelf het beste

Zelf je huis verkopen zonder makelaar is minder moeilijk dan je denkt. Er zijn een paar dingen die je van tevoren moet weten. Zo moet je bedenken wat je voor je woning wilt hebben en een vraagprijs vaststellen. Je moet zorgen dat je huis goed op de foto staat en een duidelijke advertentie maken waarin je je woning overtuigend aanprijst. Het maken van foto's lijkt misschien eenvoudig, maar kan nog best tegenvallen. Gebruik een bestaande advertentie als inspiratie en kies een goede, zonnige dag uit om foto's te maken. Voor een goede omschrijving van je huis, kun je ook kijken hoe makelaars woningen aanprijzen. Maak ook een plattegrond van je eigen huis en gebruik vergelijkbare woningen als voorbeeld. Onderzoek ook de mogelijkheid om een video te maken van je huis, dat kan online via speciale websites. Belangrijkste is dat jouw huis er goed op staat en afsteekt bij andere soortgelijke woningen. Heb je hulp nodig bij het maken van goede foto's voor de verkoop van je huis? Dan kun je ook altijd onze professionals inzetten, uiteraard voor een goede prijs.

Huisverkoop zonder makelaar

Het voorwerk is gedaan: je hebt een advertentie opgesteld met een goede beschrijving en mooie foto's. Maar waar ga je nu met die advertentie naartoe? Waar vind je kopers als je geen makelaar in de arm wilt nemen en zelf je huis wilt verkopen? Je kunt je huis natuurlijk op Mijn Funda zetten, maar de kans dat jouw huis dan snel gevonden wordt, is niet zo heel groot. Funda heeft een enorm groot bereik, maar het is ook alsof je op een zeepkist staat in het centrum van een grote stad en de aandacht van voorbijgangers probeert te trekken. Van de meeste mensen weet je niet eens zeker of ze wel op zoek zijn naar een huis laat staan woningen als de jouwe. Een makelaar kan je helpen een eerste selectie te maken van mogelijk geïnteresseerden in jouw type woningen. Maar je wilde nu juist zelf je huis verkopen. Als je advertentie af is, kun je deze natuurlijk op social media zetten en dan hopen dat jouw netwerk de advertentie wil delen. Het meest ideale zou natuurlijk zijn als je huis aangeboden wordt aan iedereen die op zoek is naar een woning als de jouwe. Dat klinkt misschien als toekomstmuziek, maar dat is het niet. Via Brickler wordt je huis getoond aan alle mensen die passen in het profiel van jouw woning. Onze slimme zoekmachine toont de advertentie dus echt alléén aan mensen die jouw woning zouden willen. Zij krijgen de woning te zien op Facebook of Instagram, of een van de andere social media waar ze gebruik van maken.

Zelf huis verkopen

De verkoop van je eigen huis is dus eenvoudiger dan je denkt. Je hoeft geen makelaar te zijn om je woning aan te prijzen en ook de onderhandelingen doe je zelf. Brickler voorziet je van professionele informatie en je kunt altijd terecht bij onze experts. Je woning verkopen was nog nooit zo makkelijk met het pakket van Brickler. Met documenten, checklists en tips helpen we je met hele traject dat hoort bij een huisverkoop. Je kunt zelf meer dan je denkt en bespaart daarmee een hoop geld. Een eigen huis is een investering die je graag terugverdient op het moment dat je besluit 'het is tijd dat ik mijn huis verkoop'. Je wilt het dan zelf doen om niet te veel geld kwijt zijn aan de kosten van verkoop. Kies je voor Brickler dan kies je voor eenvoud, gemak, kennis en kunde. Maar je kunt daarna gewoon zeggen: 'Een makelaar? Nee hoor, ik verkoop zelf mijn huis.'

Brickleris een initiatief vanNationale-Nederlanden