Blog

Prinsjesdag 2020: De 5 belangrijkste veranderingen op de woningmarkt

Hoewel Prinsjesdag er dit jaar iets anders uit zag dan normaal betekent het niet dat er minder plannen bekend zijn gemaakt. De miljoenennota brengt een aantal veranderingen met zich mee die invloed hebben op de woningmarkt. De belangrijkste veranderingen die betrekking hebben op het kopen of verkopen van een huis hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

Geplaatst op 17-09-2020

Wat kost een makelaar?

Wat kost een makelaar nu echt? En, wat krijg je voor die prijs? De wildste verhalen doen soms de ronde over de makelaarskosten bij de aankoop en vooral de verkoop van een woning. Bij een woning met een bescheiden waarde, vallen de kosten voor de diensten van een makelaar nog mee. Maar wanneer een huis zichzelf verkoopt en de verkoopprijs fors is, worden de wenkbrauwen opgetrokken en rijst de vraag: wat kost een makelaar?

Geplaatst op 27-07-2020

Wat kost een huis verkopen?

Wat kost het nu eigenlijk echt om je huis te verkopen? Die vraag is niet zomaar te beantwoorden. Hoeveel je wilt uitbesteden bij de verkoop van je huis is heel persoonlijk. Als je alles uitbesteedt aan een makelaar, ben je meer geld kwijt dan wanneer je besluit helemaal zelf je huis te verkopen. Zoals voor veel dingen in het leven geldt; zelf doen is misschien goedkoper, het kost wel meer tijd.

Geplaatst op 23-07-2020

Wat zijn verborgen gebreken?

Verborgen gebreken zijn de schrik van elke koper en verkoper. Maar wat zijn verborgen gebreken nu eigenlijk precies en hoe voorkom je ze? En wat doe je als er onverhoopt toch verborgen gebreken de kop opsteken? In deze blog lees je er alles over en geven we je een paar praktische tips.

Geplaatst op 22-07-2020

Woningfotografie: uitbesteden of zelf aan de slag?

Ook als ze niet actief op zoek zijn naar een huis, vinden veel mensen het heerlijk om te struinen door het woningaanbod van Funda. Even ongegeneerd binnenkijken in een woning en zich rot schrikken of juist vergapen aan het interieur van een ander. Als je je huis wilt verkopen, wil je natuurlijk dat mensen als een blok vallen voor jouw huis. Goede foto's zijn dan essentieel. Hoe zorg je dat je huis zo voordelig mogelijk op de foto staat? Kies je voor professionele woningfotografie of breng je liever zelf je huis in beeld?

Geplaatst op 18-07-2020

De huizenmarkt na Corona

Tijdens de intelligente lockdown waren we aan onze huizen gekluisterd. Voor de één een verademing, voor de ander een bevestiging dat het toch écht tijd is om op zoek te gaan naar een andere woning. Maar hoe is het nu gesteld met de huizenmarkt? Welke invloed heeft het coronavirus op het woningaanbod en de huizenprijzen? Brickler zet de feiten voor je op een rij.

Geplaatst op 13-07-2020

Ik verkoop mijn huis zelf

Twee dingen weet je zeker: je wilt je huis verkopen en je wilt de verkoop zelf doen. Omdat je zelf de controle wilt houden over de verkoop en omdat je geld wilt besparen. Je huis verkopen via een makelaar kan behoorlijk prijzig zijn en soms wel duizenden euro's kosten. Euro's die je waarschijnlijk liever aan iets anders wilt besteden. Maar als je zelf geen makelaar bent en je wilt er ook niet eentje in de arm nemen, hoe verkoop je dan je woning? En is het wel mogelijk? Ja, het is zeker mogelijk en wij leggen je graag uit hoe.

Geplaatst op 14-04-2020

Zelf huis te koop zetten op internet

Steeds meer mensen willen zelf hun huis verkopen. Omdat ze controle willen houden over het proces, maar vooral ook omdat ze geld willen besparen. Een logische gedachte, zeker als je uitrekent wat de kosten voor een makelaar zijn. Door jouw huis zelf te verkopen zonder makelaar, kun je al gauw duizenden euro's besparen. Je moet dan wel ook het werk van de makelaar overnemen. Dat betekent dat je zelf foto's moet maken en zelf de verkoopteksten moet schrijven. Ook zul je zelf de bezichtigingen moeten coördineren en de afwikkeling van de verkoop op je moeten nemen. Niets waar je, met een beetje hulp van anderen, niet uitkomt. Het kost misschien wat extra tijd en energie, maar dat is een besparing van duizenden euro's wel waard.

Geplaatst op 09-04-2020

Hoe verkoop ik mijn huis sneller

Als je je huis in de verkoop zet, is het leuk als er meteen reacties komen. Vooral als je er zelf met veel plezier gewoond hebt en je een ander dat plezier ook gunt. Maar ook als je niet zulke goede herinneringen hebt aan jouw huis is het prettig als je snel verkoopt. Hoe interesseer je mensen voor je huis en hoe zorg je dat ze ook een bezichtiging aanvragen? We geven je graag een paar tips waardoor je sneller je huis verkoopt, zonder makelaar.

Geplaatst op 07-04-2020

Huis kopen zonder makelaar

Steeds meer mensen willen hun huis verkopen zonder makelaar, maar hoe is het om een huis te kopen zonder makelaar? Want van een huisverkoop zonder makelaar is het een kleine stap naar een huis kopen zonder makelaar. Waar moet je op letten en hoe weet je dat alles goed geregeld is? We zullen proberen je zo goed mogelijk antwoord te geven op de vragen die je hebt bij het kopen zonder makelaar. 

Geplaatst op 03-04-2020

Zelf je huis verkopen

De meeste huizen worden nog altijd verkocht via een makelaar. Toch neemt het aantal doe-het-zelfverkopers toe. Al in 2018 viel op dat er meer en meer huizen worden aangeboden via Marktplaats: van zo'n tien tot twintig woningen per jaar, naar meer dan 200 aan het begin van vorig jaar. Een trend die zal doorzetten, want met Brickler wordt zelf je huis verkopen nog eenvoudiger. Wij helpen jou om helemaal zelf je huis te verkopen, zonder tussenkomst van een makelaar en zonder gebruik te maken van Funda. Via Brickler vind je de perfecte koper van jouw huis.

Geplaatst op 01-04-2020

Je huis verkopen? Dat doe je zelf, zónder makelaar

Je huis verkopen zonder makelaar? Dat doe je snel, eenvoudig en goedkoop via Brickler. Met Brickler heb je geen makelaar meer nodig.

Brickler: een nieuw woonplatform!

Steeds meer mensen willen zelf hun huis verkopen, zonder tussenkomst van een makelaar. Om tijd én geld te besparen. En geef ze eens ongelijk! De kosten van een makelaar voor het verkopen van je huis, bedragen al gauw duizenden euro’s...

Geplaatst op 30-03-2020

Brickleris een initiatief vanNationale-Nederlanden